Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2000 kl 22.05 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 23. september kl 22.05
Med hjartet på rette staden (24)

Bob Dylan og den maskerte innbruddstyv

En mystisk, maskert innbruddstyv skaker opp innbyggerne i Aidensfield. Innbruddsbølgen skjer samtidig med at en gitarspillende Bob Dylan slår seg ned utenfor huset til Greengrass. Blaketon ber Nick undersøke om det er noen sammenheng.

Gina blir vekket midt på natten av en inntrenger på soverommet. Skrekkslagen ser hun at innbruddstyven er den fryktede Be-Ro-mannen som flere i landsbyen har hatt besøk av. Det merkelige navnet har han fått fordi ansiktet er dekket av en melsekk med denne teksten på. Ginas onkel George, som driver puben Aidensfield Arms, klarer å skremme bort inntrengeren. Blaketon er ikke glad for å få melding om nok et innbrudd, og Nick blir satt på saken med beskjed om spesielt å være på utkikk etter mistenkelige tilreisende.

Imens har Greengrass fått besøk av en fremmed person som kaller seg Bob Dylan, og som har parkert sin fargerike bobil like utenfor huset hans. Den gitarspillende unge mannen, som tydeligvis har godt med penger, er svært så jovial overfor Greengrass som han kaller \"far\". Han får senere selskap av to unge kvinner, Paula og Sandra, som kjører en grønn sportsbil. Sammen oppsøker de den lokale puben. For ungdommene i Aidensfield er dette et pust fra en ny og spennende verden.

Sykepleieren Maggie er den neste som blir stående ansikt til ansikt med Be-Ro-mannen etter at hun har vært på sykebesøk hos herr og fru Flax. Like etter får Nick melding om at familien Flax også har hatt besøk av Be-Ro-mannen.

Ikke lenge etterpå observerer Nick og Maggie at den grønne sportsbilen med Paula og Sandra forsvinner ut av syne i rasende fart. Så hører de et smell. Bilen har kjørt utfor veien, og like ved ulykkesstedet danser Be-Ro-mannen på en gravhaug.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 22.05

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)