Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. september 2006 kl 22.30 Migrapolis: Førstehjelp i flørting

Har vi noe å lære av andre kulturer?

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdulmaguid utgjør rapduoen Karpe Diem (Foto: NRK)
Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdulmaguid utgjør rapduoen Karpe Diem (Foto: NRK)
Nordmenn flest hopper bukk over kurtise, og går rett til sengs. Har norske menn noe å lære av andre lands sjekkekulturer? – Vi skal liksom ha likestilling her i landet, men hvis jeg tar initiativet overfor en mann, virker det litt skummelt, mener Ellen Stokland.

Hun har bodd mange år i utlandet, og har opplevd andre kulturer for kurtise. Norske menn er ikke særlig flinke til å ta initiativet, mener hun. Likevel er det nettopp menn som har rollen som initiativtakere på sjekkemarkedet.

- Det er på en måte mannen som skal ta initiativet, eller de skal tro at de gjør det. Vår oppgave som kvinner, når vi skal kurtisere en mann, er ikke å løpe bort og overøse ham med komplimenter og gaver, men å få ham til å se oss, komme bort og overøse oss med oppmerksomhet, mener Ellen.

Rett på sak
- Norske kvinner er som pakistanske mangoer….søte, hevder kubanske Lazaro Izquierdo Gomez. Han møtte sin første kone på en bussholdeplass. Siden har han funnet kjærligheten igjen med norske Anne. Det var ikke noen hemmelig oppskrift som gjorde at hun falt for ham, mener hun selv. – Han hadde noen fine komplimenter til meg når vi begynte å snakke. Men først danset vi sammen lenge – det var det som gjorde at jeg ble tiltrukket av ham, sier hun.

Lazaros kamerat, Juan, mener oppskriften på kubanske menns flørtekunst er enkel. – Vi sier fra med en gang. Vi trenger ikke tenke i to minutter først. Hvis en dame har fine legger, hvorfor skal jeg ikke si det til henne?

Ta med egen jakke
21-åringene Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel utgjør rapduoen Karpe Diem. Med ny singel ute, album på vei og hyppige konsertopptredener er det lettere enn før å få jentenes oppmerksomhet. Men norsk sjekkekultur er ikke nødvendigvis så veldig attraktiv. – Som halvt egypter og halvt stryning ser jeg alt fra to helt forskjellige sider, og ser de positive og negative ved begge, sier Magdi.

Han har liten sans for den norske kombinasjonen av flatfyll og sjekking, og sverger selv til mer tradisjonelle gentlemansfakter. Partneren Chriag er derimot skeptisk.

– Liker jenter når du gir dem jakka di, trekker ut stoler og åpner døra for dem? Syns de ikke bare det er teit?

- Hæ? Gjør ikke du sånn? måper Magdi.

- Ta av meg jakka, nei? Ta med din egen jakke!

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 22 80 82 94 / 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no