Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. mars 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Hva skjedde med Linda?

Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet flyvertinne med tvilsomme kontakter. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Jack Malone og hans team leter etter en forsvunnet flyvertinne med tvilsomme kontakter. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Jack og hans team leter etter en ung flyvertinne som er forsvunnet på vei til flyplassen. Linda var etter lang tids kamp mot alkoholismen i ferd med å få skikk på livet sitt. Men hun betrodde til en venninne at hun var svært skuffet over en mann som hun hadde truffet den siste tiden.

Mens FBIs spesialetterforskere graver i Lindas liv, oppdager de at hun var blitt kjent med en etter alt å dømme meget tvilsom type på Internett. Etterforskningen bringer dem også i kontakt med to psykologer. Begge sitter på informasjon som kan bringe klarhet i hva som har skjedd med Linda.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Så langt denne sesongen har serien hatt inntil 850.000 seere, og siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 750.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 14: The Friendly Skies
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer