Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. juli 2006 kl 10.35 42. gate

Den ultimate "backstage"-musikalen

Hele ensemblet ligger i sterk trening foran premierekvelden (Foto: Warner Bros)
Hele ensemblet ligger i sterk trening foran premierekvelden (Foto: Warner Bros)
Vi følger alle travle ledd i forberedelsene og oppsetningen av den påkostede musikalen "Pretty Lady". I tillegg til den berømte instruktøren Julian Marsh (Warner Baxter) møter vi noen av 30-tallet store Broadway-stjerner som for eksempel Dorothy Brock (Bebe Daniels).

Andre aktører på musikalbanen er Dorothys "sugar daddie" (Guy Kibbee) som finansierer showet, hennes store kjærlighet Pat (George Brent), den mannlige hovedrolleinnehaveren Billy Lawlor (Dick Powell) og den unge korpiken med stjerner i øynene, Peggy Sawyer (Ruby Keeler).

Det ligger i kortene at Dorothy vrikker ankelen kvelden før premieren, og Julian Marsh blir nødt til å gi Dorothys rolle til korpiken Peggy. "Du går inn på scenen som en debutant, men du må komme ut igjen som en stjerne", er formaningen hun får av instruktøren.

Om filmen
"42. gate" er herlig fjollete med munter og vittig støtte fra størrelser som Ginger Rogers, Una Merkel og George E. Stone, og filmen er muligens den mest berømte av Warners tidlige musikaler på 30-tallet. "42. gate" er basert på romanen med samme navn av Bradford Ropes, men boken var mer erotisk enn datidens filmsensorer ville godta.

Filmen inneholder store musikalnumre som "Shuffle Off to Buffalo", "Young and Healthy" og selvsagt også tittelsangen.

Nesten 50 år etter premieren fikk filmen "42. gate" nytt liv som Broadway-musikal med Tammy Grimes og Jerry Orbach i hovedrollene.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk musikal (1933)
Originaltittel: "42nd Street"
Med Warner Baxter, Bebe Daniels, George Brent, Una Merkel, Guy Kibbee, Ginger Rogers, Ned Sparks, Dick Powell
Regi: Lloyd Bacon
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78