Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. november 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)


NRK1 mandag 20. november kl 19.30
Puls

Hvem bestemmer over liv og død?

Lille Rina ble født med en kromosomfeil som gjorde at hun trengte en hjerteoperasjon. Moren mente at en operasjon ville forlenge datterens liv, men i første omgang ble ikke dette en gang vurdert av legene. De mente det ikke var verdt å operere den vesle jenta.

Hvordan begrunner legene sin beslutning, hvilke hensyn ligger til grunn for deres avgjørelse og hva betyr foreldrenes ønsker midt oppi dette? Dette er noen av spørsmålene programleder Helene Sandvig stiller i kveldens Puls.

Pass opp, det er gløggtid!
Førjulstid betyr gløggtid. Og har du ikke tatt den første slurken allerede, er det sikkert ikke lenge før du gjør det, sammen med kolleger på jobben eller i hyggelig lag sammen med venner.
Før du serverer eller får servert en kopp med den gode, varme drikken, er det et par ting du bør vite. I hvert fall hvis du vil unngå å stå med hodet i doskåla resten av kvelden. Det er nemlig ikke et fett hva slags kjele du bruker når du varmer gløggen. I Puls i kveld forteller vi deg hvorfor.

Norsk drikkevann: Verre enn sitt rykte
Du skal ikke reise langt nedover på kontinentet før du blir advart mot å drikke vann fra springen. Det er sjelden vi hører lignende advarsler her hjemme. I Norge er det trygt å drikke springvann, tror vi. Men det er slett ikke tilfellet for alle.

En fersk rapport viser nemlig at det finnes tarmparasitter i drikkevannskilder over hele landet. For personer med dårlig immunforsvar kan disse parasittene være livsfarlige. Dette vet norske myndigheter, men likevel informerer de ikke om det.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Helene Sandvig leder helsemagasinet Puls. (NRK-foto: Ole Kaland)