Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. desember 2002 kl 20.45 Den forsvunne verden

I fangenskap

Agnes (Elaine Cassidy) og Edward (Matthew Rhys) ser sine venner bli tatt til fange. (Foto: BBC)
Agnes (Elaine Cassidy) og Edward (Matthew Rhys) ser sine venner bli tatt til fange. (Foto: BBC)
Professorene Challenger og Summerlee er blitt tatt til fange av apemenn, og Agnes, Edward og Lord Roxton får hjelp fra uventet hold til å frigjøre dem.

Underveis blir de tre stoppet av en gruppe indianere, og etter en anspent ”stillingskrig” bestemmer indianerne seg for å hjelpe dem. Med Lord Roxton i spissen går de til angrep for å redde sine venner.

Professor Challenger klarer å overtale høvdingen til å ta noen av apemennene til fange slik at han kan få studert dem. Indianerne går motvillig med på dette, for de føler seg slett ikke trygge. Det er med rette, skal det vise seg.

Om serien
Sir Arthur Conan Doyle er nok best kjent som mannen bak Sherlock Holmes, men han skrev også den vidunderlige fortellingen ”Den forsvunne verden” – om britiske eventyrere på jakt etter dinosaurer i Amasonasjungelen. BBC har filmatisert historien med Bob Hoskins og Peter Falk i to av hovedrollene.

I 1911 drar en britisk ekspedisjon inn i den uutforskede jungelen i Amasonas. Professor George Challenger (Hoskins) har en teori om at det finnes en tapt verden der det fortsatt lever dinosaurer, noe som blir avvist som tull av andre forskere. Uten å vite hvor de skal eller hvilke farer som lurer, vandrer Challenger og teamet hans dypt inn i jungelen, bare ved hjelp av et kart fra 1500-tallet.

Imponerende spesialeffekter
BBC har hentet ekspertise fra produksjonsteamet som laget ”Dinosaurene kommer” og resultatet er blitt en imponerende realistisk forestilling. Til sammenligning har ”Den forsvunne verden” hele 270 scener laget med data-animasjon, noe som tilsvarer en hel episode ”Walking With Dinosaurs”– eller 22 minutter mer enn den første ”Jurrasic Park”-filmen.

Britisk dramaserie
Originaltittel: The Lost World
Produksjon: BBC One
Regi: Stuart Orme
I noen av rollene: Bob Hoskins, Peter Falk, James Fox, Tom Ward, Matthew Rhys, Elaine Cassidy, Nathaniel Lees.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, Tlf. 23 04 98 41/909 55 364