Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. november 2005 kl 19.30 Puls

Trening av kortidshukommelsen

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Svenske forskere har utviklet et treningsprogram for å bedre korttidshukommelsen, og det er gode nyheter for blant annet barn med ADHD. I tillegg skal det handle om hvordan det er å leve med kroniske smerter i kveldens Puls.

Korttidshukommelsen, eller arbeidsminnet som forskerne ved Karolinska Institutet i Stockholm kaller det, kan trenes opp. Ved hjelp av et treningsprogram utformet som et dataspill kan både voksne og barn med konsentrasjonsproblemer få hjelp, og resultatene er målbare. Puls har møtt forskerne, og en lærer som har sett resultater av programmet i klasserommet.

Å leve med smerte
Én av tre voksne personer i Norge har kroniske smerter som har vart i mer enn et halvt år. Det viser en stor studie av 46 000 personer i 16 europeiske land, og forekomsten av langvarig smerte er høyest i Norge. Hvordan er det å leve med kroniske smerter?

Ny ekspert i sex og samliv
I kveld møter vi en ny Puls-ekspert. Margrete Wiede Aasland er spesialist i sexologisk rådgivning, og jobber på Institutt for klinisk sexologi og terapi as. Og i kveld skal det blant annet handle om hvilke kjærtegn som gir oss lyst...

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Prosjektleder: Ida Scheie, 23 04 28 27
Vaktsjef: Camilla Skarra, camilla.skarra@nrk.no 23 04 53 27
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tvLENKER
  • Les mer: www.nrk.no/puls