Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. februar 1999 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 23. februar kl 18.30
Smørøyet (3:14)

Tannlegebesøk
Anja Stabell og Janne Rønningen hos tannlegen i dag. De er ikke pasienter, men kommer for å treffe to jenter som er på tannlegebesøk på grunn av tannreguleringene sine.
Tannreguleringen er eldre enn du tror!
Anja og Janne har gransket det velkjente torturinstrumentets lange og pinefulle historie og har blant annet funnet ut at tannreguleringen ble oppfunnet av etruskerne allerede for 2500 år siden.
Vi møter to nålevende ofre: Anniken, som nettopp har fått satt på regulering, og Marianne som tar den av.

Gammel venninne
I Smørøyets romantiske serie \"Egil og Barbara\" blir Egil konfrontert med nye og uventede utfordringer når han møter en annen kvinne.
Barbara er på ferie, og Egil skal prøve å more seg i byen uten henne. Han møter en gammel venninne på gaten, og ikke lenge etter befinner han seg avkledd i hennes leilighet.
Egil rammes av akutt dårlig samvittighet, noe som vil forfølge ham lenge.

Musikken
Live i studio spiller Kåre & the Cavemen låta \"Filadelfia\", som ble sluppet på single 15. januar og kom rett inn på 14. plass på VG-lista.

Asylet 1 - episode 3
I kveldens episode av \"Asylet\" skjærer de fire vennene ned Axel, som er blitt hengt opp i et tre. Da han våkner, stikker han av med kanoen deres, men de klarer å sikre seg jakken hans. I en av lommene finner de et avisutklipp om pakistanerbutikken Siddiqi. Thomas, Ellen og Liz bestemmer seg for å sjekke om det er noe mystisk med butikken...
Thomas ønsker å lage en klubb sammen med de tre andre. Nede ved elven finner Liz et sted de kanskje kan være.
De drar til Pelle for å fortelle ham om det nye klubbstedet. Men Pelle har husarrest, og faren hans har låst hele huset. De må derfor klatre opp til Pelles hemmelige loftshule ved hjelp av et tau. Plutselig kommer Pelles far hjem...
Hovedskuespillerne i Asylet 1 har vært med i alle fire seriene. Lars-Kristian Harveg spiller rollen som Thomas, og andre viktige rolleskikkelser er Ellen (Anne Marte Skaanes), Liz (Sigrid Heiberg), Pelle (Sturla Haugsgjerd) og Inger (Lisa Bondevik Øiestad).
Manuskriptet er av Arthur Johansen, og regien er ved Petter Fastvold.
NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde
Janne Rønning er på tannlegebesøk i dag.

Ekstrabilde via NTB/Data-tv/Internett
Egil er rammet av akutt dårlig samvittighet.

Til redaksjonen
For mer informasjon om Smørøyet og Asylet, kontakt Anne Wisløff, tlf. 23 04 73 48.

Egenprodusert program for barn og unge
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53