Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. september 2002 kl 22.15 Niern: De elskende ved polarsirkelen

Historien om Ana og Otto

Ana (Sara Valiente) og Otto (Peru Medem) møtes i baksetet på en bil.
Ana (Sara Valiente) og Otto (Peru Medem) møtes i baksetet på en bil.
Filmen er en lidenskapelig og hemmelighetsfull kjærlighetshistorie, slik den fortelles av de involverte, Ana og Otto. Alt begynner en ettermiddag i 1980 da Ana og Otto, åtte år gamle, tilfeldigvis havner i baksetet på samme bil. Fra den dagen forandres begges liv ettersom deres foreldre forelsker seg i hverandre, og Ana og Otto helt plutselig havner under samme tak.

Etterpå knyttes deres liv sammen, de mister grepet om verden rundt, og sirkelen de begynte på slutter ikke før 17 år senere, i Finland, helt på grensen til polarsirkelen.

Evig kjærlighet
Otto har en teori om evig kjærlighet, noe som gjør ham i stand til å skape en drømmeverden som Ana kan innrede som hun vil. Otto vil vise at kjærligheten ikke bare er en vare med et ”best før”-stempel. Med den teorien rettferdiggjorde nemlig faren sin oppførsel mot Ottos mamma da han forlot henne.

Som en ekte romantiker er Otto forelsket i selve kjærligheten, og han har elsket Ana siden første gang han så henne. Ana er full av liv, og har en bedre virkelighetsoppfatning enn Otto. Hun finner kjærligheten i Otto, og bestemmer seg, mer som et innfall enn noe annet, for at hun vil være forelsket. Med tiden ligner Ana og Otto mer og mer på hverandre.

Spansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: ”Los amantes del Circulo Polar”
Regi: Julio Medem
I rollene: Najwa Nimri, Fele Martinez, Nancho Novo, Maru Valdivielso, Peru Medem, Sara Valiente, Victor Hugo Oliveira og Kristel Diaz
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83