Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. mai 2003 kl 20.15 Brigaden

Hjerter i brann

Får Oddvar (Duc Paul Mai-The) tatt mot til seg til å fri til Silje (Stine Varvin)? (Foto: Espen Røst)
Får Oddvar (Duc Paul Mai-The) tatt mot til seg til å fri til Silje (Stine Varvin)? (Foto: Espen Røst)
Kjærlighetens flammer brenner i Brigade 01 for tiden. Per og Andrea har bare øye for hverandre, selv om de forsøker å holde forholdet skjult for kollegene. Og Oddvar prøver å manne seg opp til å fri til Silje.

Per planlegger å slutte som røykdykkerleder i brigaden og har takket ja til jobben på cruiseskip. Etter startvanskene i forholdet tar han og Andrea nå hver dag som den kommer, og nyter forelskelsen og hverandre.

Den seriøse, men akk så sjenerte Oddvar er mer enn klar for å gå inn i en ny fase i forholdet til Silje. Men hvor gjerne han enn vil fri til henne, så blir omstendighetene liksom aldri helt riktige. Det ender med at kollegene, med Bernt i spissen, går drastisk til verks for å hjelpe ham på vei.

Trond har sluttet som brannmester, og skal tjenestegjøre som menig på en annen stasjon i oppsigelsestiden. Hans etterfølger er ennå ikke utpekt. Det er også spenning rundt tilsettingen av ny utrykningssjef, særlig ettersom både brigadesjef Tønder og nykomlingen Johannes har søkt på jobben.

Runes sønn Aleksander dukker uventet opp etter å ha levd i London i et halvt år uten å gi livstegn fra seg. Mistankene mot ham i forbindelse med de uoppklarte brannstiftelsene spøker fortsatt i bakgrunnen, og i kveldens episode tar forholdet mellom far og sønn en alvorlig vending.

Om "Brigaden"
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), som er tørrlagt alkoholiker, den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Olaf Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske brigadesjefen. Den nyansatte branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir først møtt med skepsis fordi han er åpent homofil, men blir snart både avholdt og respektert blant kollegene.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange , Anders Mordal, Duc Mai-The, Line Verndal, Hallvard Holmen, Åsmund-Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin, Silje Breivik, Helge Winther-Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside