Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. april 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 29. april kl 20.10
Matador (17:32)

Livet går videre

Etter rådhusskandalen og stormløpet mot Mads Skjern har livet falt tilbake til det normale i Korsbæk. Mads har ryddet opp i sine forretninger og er kommet i herskapelige kår.
Etter flere kriser går også livet videre for Hans Chr. og Maude Varnæs. Paret har samlet skårene og satser nå på en ny giv i ekteskapet.
Elisabeth overveier å forlate Korsbæk etter at Kristen har gitt henne på båten og giftet seg med den livlige Iben. Men hennes gode venn, dr. Hansen, har en mye bedre idé...
Bankdirektør Varnæs\' bror Jørgen er igjen i ferd med å lage skandale med sine lettsindigheter. Denne gang blir han innhentet av virkeligheten på en ytterst pinlig måte.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsbæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsbæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsbæk.

NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Livet går videre for Maude Varnæs (Malene Schwartz).

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51