Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. april 2011 kl 22.30 Ari og Per

Danser på gata


Turen går til New York City og the Bronx. Distriktet er hip-hop-kulturens vugge og Ari Behn og Per Heimly blir kjent med en gruppe dansere som har levd livet på gata i ganske mange år og hver dag blir jaget av politiet og trakassert av publikum.

Ari og Per møter B-girl Rokafella Garcia som er en pionér innen breakdance og hip hop. Hun har levd et tøft liv som danser på gata i ganske mange år. Hun mener dansen hjelper urban ungdom som henne til å komme seg gjennom oppturer og nedturer i livet. Hun introduserer dem for sin gamle danselærer Zone, som har danset på gata i 30 år. Så blir de utfordret til å danse breakdance på Times Square!

Om serien
Ari Behn og Per Heimly har reist ut i verden for å besøke uvanlige miljøer, usedvanlig spesielle mennesker med historier som vil få oss til å le og til og med gråte. To gode venner med et åpent sinn får en opplevelse for livet. Gjennom seks halvtimes episoder får tv-seerne bli med på Ari og Pers reiser. De inviterer oss med inn i sitt vennskap, i sine betraktninger om livet og de menneskene de møter. Per fotograferer underveis og er den mest observerende, mens Ari går rett på menneskene, nysgjerrig og vitebegjærlig. Pers bilder er brukt som et formgrep gjennom serien og gir dybde til programmene.

På hver reise får de en oppgave som de må løse. Denne utfordringen henger sammen med det miljøet de besøker og får Ari og Per til å se på livene til dem de møter med helt nye øyne.

Dokumentarserie 2011
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Vibecke Rolland
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , tlf 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900