Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. januar 2002 kl 18.30 Tiden før Tim

En løpende hund

Hele familien til Tim ( Niklas Knudsen), far (Sven Nordin), mor (Turid Gunnes) og lillebroren Lester (Noah Vagle). (NRK-foto: Ole Kaland)
Hele familien til Tim ( Niklas Knudsen), far (Sven Nordin), mor (Turid Gunnes) og lillebroren Lester (Noah Vagle). (NRK-foto: Ole Kaland)
Heller ikke den møtende bilen var årsaken til bussulykken, og dermed venter nye oppgaver for Tim. Politiet har snakket med et vitne som sier at de så en hund løpe langs veien akkurat i det bussen kom kjørende.

Eieren av den løse hunden heter Hilde (Petrine Nyhus), som også spiller i korpset. Hilde bor nå hos fostermoren, rektor Hoem (Agnethe Haaland), fordi den biologiske moren (Andrine Sæther) ikke kunne ta vare på verken henne eller hunden. Hilde har fått nytt halsbånd til hunden av moren, men på grunn av hennes dårlige følelser overfor moren vil hun ikke bruke dette. Det gamle halsbåndet er utslitt, og hunden sliter seg når Hilde drar av sted på korpstur.

Tim må få Hilde til å ta fram det nye halsbåndet - eller så må han gjøre det selv. Da vil vel bussen holde seg på veien…

Om serien
”Tiden før Tim”er historien om Tim (Niklas Knudsen), han er 13 år og spiller i korps. Korpset skal på busstur, men underveis forulykker bussen, og Tim, som er den hardest skadde, blir liggende i koma.

Politiet har fem teorier om årsaken til ulykken: en løs skrue under bussen, en møtende bil i stor fart, en hund som løper langs veien, glatt vegdekke eller en mobiltelefon som ringer inne i bussen.

Bussulykken og politiets teorier er rammen rundt seriens egentlige historie, der Tim reiser tilbake i tid, til tiden før uhellet. Med reisen tilbake i tiden har 13-åringen gitt seg selv en stor oppgave: å forhindre ulykken.

Tim forstår at det som gjelder er å ordne opp i og avverge de fem årsakene i å trå til verks. Som følge av hans opprydding kommer han i kontakt med et knippe barneskjebner som er på kollisjonskurs med sine foreldre. Disse barna blir dermed en del av fortellingen, og Tims inntreden er med på å løse flokene for dem. Men dette blir bare et delmål ettersom hans hovedoppgave er å avverge bussulykken.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert dramaserie
I rollene: Niklas Knudsen, Marthe Sofie Løkeland Eide, Noah Vagle, Cecilia S. Jørgensen, Axel Fidje Zeiner, Petrine Nyhus, Carina Skaug, Sven Nordin, Turid Gunnes, Agnethe Haaland, Gard Eidsvold, Liv Bernhoft Osa, Johannes Joner, Trine Svendsen, Andrine Sæther, Kristin Kajander, Kim Haugen og Jon Eivind Gullord.
Manus: Petter Rosenlund
Musikk: Jørn Christensen
Regi: Anne-Marie Nørholm
Prosjektleder: Kirsti Holm-Glad/Ragnheidur Harvey, 23 04 90 61
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18 /90 18 36 10

Bilder
1. Hele familien til Tim ( Niklas Knudsen), far (Sven Nordin), mor (Turid Gunnes) og lillebroren Lester (Noah Vagle). (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Tim (Niklas Knudsen) og lillebroren Lester (Noah Vagle). (NRK-foto: Ole Kaland)