Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. juni 2005 kl 21.45 Detektimen: Columbo

Eksplosivt drama

Columbo (Peter Falk) diskuterer David Buckners død med hans nevø, Roger Fortney (Roddy McDowall) og enken Doris (Ida Lupino). (Foto: Universal)
Columbo (Peter Falk) diskuterer David Buckners død med hans nevø, Roger Fortney (Roddy McDowall) og enken Doris (Ida Lupino). (Foto: Universal)
Den sigarrøykende Columbo får litt å tenke på da en eksplosjon viser seg å kunne spores tilbake til en sigarboks… Denne episoden handler om makt og sjalusi og kontroll over et stort familieforetak.

Administrerende direktør David Buckner ringer sin kone Doris fra limousinen sin da en eksplosjon fullstendig pulveriserer bilen og tar livet av Buckner. Mistanken faller først på firmaets advokat når det viser seg at eksplosjonen ikke er en ulykke.

Overraskende tar Buckners nevø over kontrollen over selskapet etter onkelens død.

Deler av denne spennende episoden av Columbo er filmet på togskinner høyt over ørkenen i Palm Springs.

Om serien
Utover vårparten og sommeren blir det gjensyn med den loslitte, men sjarmerende etterforskeren Columbo. NRK1 starter med den aller første episoden i serien fra 1971 og viser hele serien.

Peter Falk ble verdensberømt i rollen som den litt naive, nysgjerrige etterforskeren Columbo. Den nå 78 år gamle Falk har levd med rollen i over 30 år – og den foreløpig siste episoden i serien kom i 2003.

Amerikansk krimserie 1971
Originaltittel: Columbo
Episodetittel: Short Fuse
Produsert av: NBC/Universal
Med: Peter Falk, William Windom, Ida Lupino, Roddy McDowall, Anne Francis, James Gregory
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41