Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2004 kl 23.20 Nattkino: Her i nærheten

Stillferdig dansk drama

I den danske filmen
I den danske filmen "Her i nærheten" lever fru Nielsen (Ghita Nørby) og hennes autistiske sønn Brian et rolig liv, helt til det skjer et mord i den lille byen
Den middelaldrende fru Nielsen (Ghita Nørby) er mor til den 20-årige, autistiske gutten Brian (Thure Lindhardt). De bor sammen bak dagligvarebutikken som fru Nielsen driver. Livet går sin vante gang for mor og sønn, helt til det skjer et mord i den lille byen.

En kveld kommer Brian sent hjem fra en kveldstur, og om morgenen får fru Nielsen høre at en ung kvinne er funnet drept i en park i nærheten. Hun mistenker at hennes sønn er morderen, og syk av bekymring begynner hun å holde politiet på avstand. Men politimannen Jespersen (Frits Helmuth) kommer stadig hjem til dem for å forhøre gutten. Jespersen er en eldre mann, og slett ikke uvennlig, men han har lært seg å være både standhaftig og tålmodig.

Karakterdrama
"Her i nærheten" er et enkelt karakterdrama, fortalt med enkle midler og gode skuespillere. Ghita Nørby gjør en av sine beste roller som den slitne og nedbrutte fru Nielsen. Regissøren Kaspar Rostrup lar filmen hvile på de dyktige skuespillernes skuldre og omgivelsene rundt dem. Akkurat som politimannen Jespersen i filmen er Rostrup sikker på at hver eneste skjulte sannhet vil finne sin egen vei ut i lyset.

Dansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Her i nærheden"
Regi Kaspar Rostrup
I rollene Ghita Nørby, Thure Lindhardt, Frits Helmuth, Henning Moritzen, Bodil Lindorff og Hannah Bjarnhof
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83