Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. januar 2006 kl 22.30 Uten bremser

Veien tilbake

25 år gamle Chisala (
25 år gamle Chisala ("Cheeze") Skagestad fikk livet totalt forandret da en trafikkulykke gjorde ham rullestolavhengig. (Foto: Thea Misvær og Katarine Lie Theis)
Bilen med dødstrette ungdommer på vei hjem fra Quart-festivalen krasjet i tunnelinngangen. Ingen omkom, men 22 år gamle Chisala Skagestad havnet i rullestol. Brått var livet hans brutalt forandret.

Chisala pungterte begge lungene, fikk ryggraden revet over og brakk nakken og kravebeinet. Det var et under at han overlevde.

Med ham i bilen var kjæresten Kristine Aubert. Hun ble ikke like skadet som Chisala, og hun har vært en stor støtte i tiden etter ulykken. Chisala var en aktiv kickbokser da ulykken inntraff, og målet var å bli personlig trener. Han måtte oppgi den karrieren, men han var fast bestemt på å fortsette med idrett.

Innstillingen er avgjørende
Denne filmen følger Chisala og Kristine i de to årene etter ulykken. Hindringene er mange og byråkratiet nesten uoverkommelig, men viljen er sterk. Det handler ikke om hvordan man har det, men om hvordan man tar det.

Innkjøpt dokumentar fra Høgskolen i Volda (2005)
Programansvarlige: Thea Misvær og Katarina Lie Theis (97 07 92 07)
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,