Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. september 2009 kl 22.20 Antarktis i blodet

En hyllest til oldefar

Filmskaper og oldebarnet til Adrien de Gerlache har laget en times lang dokumentar, som er en hyllest til hans oldefar og bestefar. (Foto: Terranoa)
Filmskaper og oldebarnet til Adrien de Gerlache har laget en times lang dokumentar, som er en hyllest til hans oldefar og bestefar. (Foto: Terranoa)
En eventyrlysten marineoffiser fra Belgia la i 1897 ut fra havnen i Antwerpen med et mål for øyet: Å seile til Antarktis for å utforske det til da ukjente kontinentet. I kveld blir han hyllet av oldebarnet i dokumentaren "Antarktis i blodet".

For godt over hundre år siden la det norskbygde skipet Belgica ut på en forskningsreise til Antarktis. Ved roret sto den belgiske eventyreren og marineoffiseren, Adrien de Gerlache, som ville utforske dette ukjente landskapet.

Seksti år senere la sønnen hans, Gaston de Gerlache, ut på samme reise. Gaston var med på å danne grunnlaget for den internasjonale Antarktistraktaten.

Tre generasjoner senere kommer filmen om disse mennene. Filmskaper og oldebarnet til Adrien de Gerlache har laget en times lang dokumentar, som er en hyllest til oldefaren og bestefaren for deres innsats for fred og vitenskapelige fremskritt.

Sendt tidligere.

Fransk dokumentar (2008)
Originaltittel: Antarctic Inheritance
Produksjon: Terranoa
Norsk kommentar: Nils Nordberg
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900