Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. desember 1999 kl 22.30 Agenda: Kvinner ... det er mødre, det

Agenda: Kvinner ... det er mødre, det (t


NRK1 søndag 12. desember kl 22.30
Agenda: Kvinner... det er mødre, det

Er lykken i livet å få barn?

Er ikke den største lykken i livet å få barn og morsrollen det høyeste uttrykket for kvinnelighet? Er det ikke egoistisk å prioritere sitt eget liv framfor å bli foreldre? I kveldens Agenda, som er signert Charlotte Thiis- Evensen og Camilla Martens, møter vi tre kvinner som har gjort forskjellige valg.
\"Kvinner _ det er mødre, det\" handler om kvinner som velger ikke å få barn. - Dette er et aktuelt og viktig tema akkurat nå fordi andelen av frivillig barnløse kvinner har økt betraktelig de siste årene, sier Charlotte Thiis- Evensen. Hun og Camilla Martens har snakket med to kvinner som frivillig har valgt bort morsrollen, og en kvinne som har to barn.
Irma Zalo Jaeger (72 år, gift) valgte ikke å få barn. Hun er fortsatt sammen med den samme mannen. Trine Falck Johannessen (36 år, gift) har bestemt seg for at hun ikke ønsker å leve et liv med barn. Mens Sofie Persvik (36 år, ugift) har to barn.

Skaper debatt
Charlotte Thiis-Evensen og Camilla Martens har tidligere laget to dokumentarer sammen, og begge handlet om kvinneproblematikk. Den første, \"Å kle seg naken\", handlet om hvordan kvinnelige skuespillere opplever å måtte ta av seg klærne på film. Programmet ble godt mottatt.
\"Elegant regi og sympatiske personligheter gjorde dokumentaren Å kle seg naken til et svært severdig program\"

- Mari Lending, Aftenposten
\".. et fascinerende Agenda om kvinnelige skuespilleres stadige filmproblem: Hvordan takle nakenscenene?\"

- Andreas Wiese, Dagbladet
Den andre dokumentaren ,Drømmekvinnen 11 år\", som stilte spørsmålstegn ved bruken av unge jenter i motebildet, skapte debatt. Mens moteredaktør Hilde Marstrander i Elle mente programmet var spekulativt og provoserende, var det mange som gav uttrykk for at dokumentaren reiste en viktig debatt.

NRK1 søndag kl 22.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Charlotte Thiis-Evensen og Camilla Martens har laget en tankevekkende dokumentar om kvinner som velger å ikke få barn.

Prosjektleder: Bjørn Engvik
Regi: Charlotte Thiis-Evensen og Camilla Martens
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41