Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. desember 2003 kl 20.05 Michael Moores USA

Hevneren Moore

I kveld går Michael Moores harme utover hotellkjeden Holiday Inn.
I kveld går Michael Moores harme utover hotellkjeden Holiday Inn.
I kveld sjekker Michael Moore (inn på) Holiday Inn. Der hevner han seg på vegne av en rekke stuepiker som ble dårlig behandlet. I tillegg saksøker han BMW og harselerer med tyskernes lange ferier.

Da stuepikene ved hotellkjeden Holiday Inn forsøkte å danne en fagforening, reagerte kjeden med å kontakte immigrasjonsmyndighetene. Stuepikene ble deportert. Michael Moore hevner dem ved å sjekke inn på forskjellige Holiday Inn-hoteller over hele USA. Hver gang han oppdager et regelbrudd, anmelder han hotellkjeden.

I tillegg forfølger regnskapsføreren for "Michael Moores USA" BMW for å få erstatning på vegne av slavearbeiderne som bilfabrikanten utnyttet under 2. verdenskrig. Og en noe misunnelig (?) Moore harselerer med tyskernes lange, betalte ferie.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i år Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . Han har nettopp kommet ut med boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78