Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. juni 2000 kl 19.55 Ole Ivars!

Ole Ivars! (ttv)


NRK1 fredag 16. juni kl 19.55
Ole Ivars!

Knut Bjørnsen portretterer

Etter 35 år er Ole Ivars fremdeles et av Norges mer populære danseorkestre. Dette ble bevist da de i februar mottok to Spellemannpriser. Knut Bjørnsen møtte dem nylig og gir oss i kveld et portrett av sekstetten.

Knut Bjørnsen gjør i kveld comeback på NRK når han portretterer Ole Ødegård, Arne Willy Foss, Arild Engh, William Kristoffersen, Tore Halvorsen og Bjørn Elvestad som utgjør suksessbandet Ole Ivars.

Ole Ødegård startet Ole Ivars og styrer fremdeles tangentinstrumentene etter 35 år. Arne Willy Foss er også fra originalbesetningen. Han spiller forskjellige treblåseinstrumenter og er bandets glade gjøgler. Arild Engh har spilt trommer i Ole Ivars siden 1978, og William Kristoffersen har vært med siden 1983. Han er bassist, en av vokalistene og har skrevet alle gruppens hitlåter de siste årene. Tore Halvorsen er gruppens hovedvokalist og har vært med siden 1988. Gitarist Bjørn Elvestad kom med i 1996.

Flere priser
I kveldens program følger vi Ole Ivars gjennom det siste året, og gjennom musikkvideoer, tilbakeblikk og samtaler med kjente norske artister blir vi kjent med bandets historie.

Gruppen fikk mye heder for sin innsats i 1999. De vant NRKs konkurranse, NM i Danseband, med låten \"Nei, så tjukk du er blitt\", og i februar i år mottok de to Spellemannpriser, prisen for beste danseorkester og den gjeveste av alle, Årets Spellemenn.

Ole Ivars ble stiftet i 1964 og fikk sitt store gjennombrudd med låten \"Regnets rytme\" i 1968, en singel som solgte til gull. I alt har de gitt ut 27 album og har mottatt en rekke trofeer.

Gamle venner
Knut Bjørnsen har fulgt dansebandet nært gjennom mange år og har etter hvert fått et godt forhold til gruppen. - Jeg har kjent de to eldste medlemmene i gruppen siden begynnelsen av 70-tallet. Ole Ivars var blant annet faste gjester i spørreshowet \"12 rette\" som jeg hadde i 1974, forteller Bjørnsen.

Derfor var det en fornøyelse for Bjørnsen å få være med på og lage et portrettprogram om de seks musikantene. - Det passet perfekt for meg å gjøre jobben som intervjuer og kommentator ettersom jeg var på Hamar samtidig som OB-studio skulle i gang med å lage programmet, sier Bjørnsen.

Bjørnsen har for øvrig slått seg ned i Svelvik i Vestfold sammen med sin kone. Her nyter han tilværelsen delvis som pensjonist. Han har ellers hendene fulle med å utføre skriveoppdrag og å hjelpe en bekjent med hussalg i Spania. At kveldens program betyr et slags comeback på NRK, har han ikke tenkt så mye over.


NRK1 fredag kl 19.55
Bilde
Ole Ivars er mer populær en noensinne etter 35 år. (Foto: Midt-Norsk Musikkservice)

En OB-studio produksjon
Kommentator og intervjuer: Knut Bjørnsen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18