Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. mars 2004 kl 22.30 Kontoret

David får konkurranse


Slough-kontorets leder, David Brent, føler et visst ubehag når han skjønner at Swindon-sjefen Neil, er mer populær blant de ansatte enn han. Neil er profesjonell, morsom og hyggelig. Dessuten danser han som en djevel. Forståelig nok har David bare forakt til overs for Neil.

Under et evalueringsmøte kommer de ansatte fram med sine hemmelige ønsker. Tim drømmer fremdeles om å studere psykologi ved universitetet, mens Dawn betror kollegene at hun har lyst til å illustrere barnebøker. Keith avslører derimot et stort tomrom i hjernen.

Tim har fått snøret i bånn hos Rachel, noe Dawn misliker sterkt.

David tar kampen opp med Neil, og inviterer hele Swindon-gjengen på drikke-party i lunsjen. Det blir en skikkelig rotbløyte, og David avrunder dagen med å bli full og lese egne dikt for en dypt krenket Dawn.

Om serien
BBC-serien "Kontoret" ble i år den overraskende vinneren av den prestisjetunge Golden Globe-prisen for beste tv-komedie. Og hovedrolleinnehaver og medskaper Ricky Gervais skapte historie i britisk fjernsynsunderholdning da han ble hedret som beste komedieskuespiller.

I serien står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum - et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags, ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste, og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte i papirfirmaet Wernham Hoggs regionskontor i Slough.

I sesong 2 er kontoret i Slough slått sammen med avdelingen i Swindon, og dermed er det kommet noen nye personer inn i den staben.

Om karakterene
David (Rick Gervais) liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, at han har et politisk korrekt syn og at han har en velutviklet sans for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og til kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk og er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham, er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket.

Dawn Tinsley (Lucy Davis) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i et varehus og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Neil Godwin (Patrick Baladi) er Davids sjef. Han hadde tidligere samme jobb som David i Swindon, men etter sammenslåingen har han steget i gradene. Neil er profesjonell, hyggelig, morsom og populær. Han er dessuten en djevel til å danse. David forakter ham dypt og inderlig.

Rachel (Stacey Roca) tilhører "Swindon-gjengen", og har jobbet for firmaet i to år. Hun blir oppvartet av både Gareth og Tim, men foretrekker Tim som virker noenlunde normal og hyggelig.

Oliver (Howard Saddler) kommer også fra Swindon. Han er en utadvendt og hyggelig kar, som ikke lar Davids tøffe humor gå inn på seg. Den eneste som får ham ut av fatning, er Sheila som han deler pult med. Hun betror ham at hun føler seg erotisk tiltrukket av fargede menn.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office, series 2"
I rollene: Ricky Gervais, Martin Freeman. Mackenzie Crook, Lucy Davis, Patrick Baladi, Stacey Roca, Howard Saddler
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83