Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mars 2010 kl 20.55 Topp ti - Melodi Grand Prix

Best of MGP

Jahn Teigen og Kaj Eide sang
Jahn Teigen og Kaj Eide sang "Mil etter mil" i MGP i 1978, men har de fått en plass i kåringen om de ti mest minneverdige norske bidragene i MGP-histoiren? (Foto: Tore Halden/NRK)
Vi lader opp til storfest i mai når den internasjonale finalen i MGP holdes i Oslo. I mellomtiden kårer vi de mest minneverdige tilbakeblikkene fra sangkonkurransens 50 år gamle historie.

Med utgangspunkt i god, gammeldags listekåring ser vi tilbake på minneverdige MGP-høydepunkter fra konkurransens 50 år gamle historie. Fire topp ti-lister med forskjellige MGP-temaer skal kåres.

Kåringene er valgt ut etter mange veloverveide runder. Blant annet har MGP-klubbens vurderinger, antall presseoppslag og oppmerksomhet rundt bidraget, salgstall og plasseringer på hitlistene i ettertid, vært tatt med i betraktningene.

Fast panel
Et fast panel deltar i hvert program, og vil med humor, skepsis og latter spontant kommentere, mene og synse om de mange tilbakeblikkene. Panelet består av artist og låtskriver Mariann Thomassen, komponist Wolfgang Plagge, NRK-profil Anne Lindmo, NRKs kultursjef Hege Duckert og MGP-entusiast Inge Solmo. Programmet sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen.

Første program kårer de ti mest minneverdige norske bidragene i MGP-historien. For du trenger ikke være vinner for å være mest minneverdig!


Egenprodusert underholdningsprogram i fire deler
Produsert av NRK Underholdning
Prosjektleder: Stig Karlsen
Kommentarer ved Kari Slaatsveen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900