Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mars 1999 kl 22.10 Fakta på lørdag: Chippendales - den hemmelige historien

Fakta på lørdag: Chippendales - den hemm


NRK1 lørdag 20. mars kl 22.10
Fakta på lørdag: Chippendales - den hemmelige historien

Leiemorderen bak Chippendales
Denne britiske dokumentaren forteller om de første ville årene, om kvinnene, bakmennene og maktkampen som førte til drap i miljøet rundt den berømte strippegruppen Chippendales.
Somen Banerjee startet Chippendales for 20 år siden. Banerjee var en immigrant fra Bombay, og den originale ideen om mannlige strippere slo an øyeblikkelig.
Men bak Banerjees suksess skjuler det seg en mørk historie om ran, pengeutpressing, svindel, drap og forgiftninger. Somen Banerjee ble strippernes \"Don Corleone\".
Augustine Colon, Banerjees høyre hånd og leiemorder, forteller i denne filmen for første gang sin oppsiktsvekkende historie, om hvordan han først solgte sin sjel til Banerjee, for siden å hjelpe FBI med å ta ham.

En eventyrlig historie
Mannlig striptease var noe helt nytt - selv i Los Angeles hadde de ikke sett maken.
Bruce Nahin var en advokat med et noe frynsete rykte. Han var en venn av Banerjee og involvert i showet. Etterhvert syntes Nahin at Chippendales fortjente større plass og oppmerksomhet enn de små klubbene kunne gi. Han engasjerte Emmy-vinneren Nick de Noia til å utvide markedet.
Men Nick var for flink. Banerjee ble sjalu, og saken ble ikke bedre da De Noia lurte turnérettighetene fra Banerjee. Banerjee bestemte seg for å rydde ham av veien. Augustine Colon ble bedt om å arrangere mordet.
Etter at De Noia var borte, blomstret forretningen for Banerjee, og Chippendales la ut på verdensturné.

Konkurranse på markedet
To av medlemmene i Chippendales hadde forlatt gruppa for å starte for seg selv. Read Schotel og Steve White kalte gruppa \"Adonis, Men of Hollywood\", og åpnet turnéen i Blackpool.
Banerjee presset Colon til å få Schotel og White drept. Colon kontaktet Erroll Bressler, en tidligere informant hos politiet, til å utføre udåden. De fant ut at gift var det beste.
Med nok cyanid til å ta livet av 2.300 mennesker i lomma, ankom Bressler London. Han fikk imidlertid kalde føtter og kontaktet FBI.

Men Chippendales lever
Via Augustine Colon fikk FBI tak i Somen Banerjee, som i 1994 erklærte seg skyldig i det arrangerte drapet på sin tidligere partner og flere andre mordforsøk. Før dommen hengte Banerjee seg i fengselet.
I et tidligere ikke offentliggjort intervju med Banerjee får vi innsikt i en dominerende og paranoid personlighet.
Og Chippendales betyr stadig mer enn engelske stilmøbler for kvinner over hele verden, til tross for denne utrolige historien.
NRK1 lørdag kl 22.10

Bilde (via Scanpix/data- tv/internett)
Chippendales, konger med G-streng - og en utrolig historie.

Innkjøpt dokumentar (The Kilroy Television Company 1998)
Ved Andy Webb og Nick Aarons
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

\0\0\0