Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. oktober 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Ny dame på laget

Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Taggart: Taggart-teamet i Glasgow består av Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff), Tobbie Ross (John Michie) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Like etter at den kurdiske drosjesjåføren Osman blir drept i Glasgow, får Burke tildelt en ny medarbeider på stasjonen. Det er den dyktige og sjarmerende Hannah Fairchild, som er ekspert på rasistisk kriminalitet.

Ross, Fraser og Reid liker henne straks, men Burke ergrer seg over at etterforskningen blir hindret av politisk korrekthet. Han er ikke enig med Fairchild i hennes raske metoder og motivet hun satser på.

Men når det viser seg at Osman ikke jobbet for noe taxiselskap, ser det ut til at Burke tar feil. Likevel vil han at teamet skal arbeide etter en teori om ran. Et spor i drosjen leder til en restaurant, og sporet knytter saken til to gjenger som er i konflikt med hverandre.

Reid blir skeptisk til Fairchilds metoder, og må snakke med Burke om det. Eddie advarer Burke om at det er flere farer som truer. Nå må Burke ordne opp før det skjer noe alvorlig.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie (2002)
Originaltittel: Taggart: Bad Blood
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCredie og John Michie
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no