Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. januar 1999 kl 21.30 Thoors øye: Mål

Thoors øye: Mål (t)

NRK2 mandag 11. januar kl 21.30
Thoors øye (4:8)

Møte med en indisk bandittdronning

Den verdenskjente indiske bandittdronningen og politikeren Phoolan Devi ble som ung pike voldtatt av flere menn i landsbyen. Dette hevnet hun blodig og ble senere anklaget for mord på 22 menn. Hun er et av Kajsa Thoors intervjuobjekter i kveldens program.
Phoolan Devi er i dag medlem av det indiske parlamentet. Kajsa møter henne hjemme i New Delhi der Devi forteller om sitt fantastiske liv og hvordan det går an å sette seg langsiktige mål i livet. Ikke rart at det er blitt både bøker og spillefilm av hennes turbulente fortid.
Vi skal også på besøk hos representanter for den gamle russiske adelen. Det finnes nemlig en organisasjon, Det Russiske Adelsselskap, som fremdeles drømmer om monarkiets renessanse og gjenreising av adelens praktslott. Inntil videre holder adelens nye generasjoner hus under nokså kummerlige forhold, for å si det forsiktig.
Thoors øye fokuserer dessuten på et femtedivisjons fotballag i Småland, Gransholm IF. Mange har vært med i laget siden guttedagene, og miljøet rundt idrettslaget er omfattet med samme begeistring som i gode, gamle dager.

Om serien
Den svenske reporteren Kajsa Thoor har vært på reise rundt i verden og møtt fantastiske fenomener og uvanlige mennesker. I en serie på åtte episoder viser NRK2 hennes rapporter.
Thoors øye har tatt mål av seg til å formidle både det fantastiske, det kunstige, men også det hverdagslige.
Hvert program har et tema som binder sammen de tilsynelatende ulike tv-objekter. Dette blant annet for å vise at ting tross alt henger sammen.

NRK2 torsdag kl 23.00

Svensk dokumentarserie i åtte deler
Reisende reporter: Kajsa Thoor, SVT2
Originaltittel: Thoors öga

Pressekontakt: Siri Grønning Meyer, tlf 23 04 81 23

\0\0\0