Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. februar 2009 kl 21.40 Livet i Fagervik

Nabokrangel i Fagervik

Den tilflyttede gallerieieren Peder (Ralph Carlsson) sammen med Lena (Ing-Marie Carlsson), Svante (Leif Andrée), Annika (Maria Sid) og Johan (Henrik Johansson). (Foto: Leif Benjour, SVT)
Den tilflyttede gallerieieren Peder (Ralph Carlsson) sammen med Lena (Ing-Marie Carlsson), Svante (Leif Andrée), Annika (Maria Sid) og Johan (Henrik Johansson). (Foto: Leif Benjour, SVT)
Advokaten Johan får en tilflyttet klient i den femte episoden av "Livet i Fagervik". Det er Peder, som har arvet et hus og vil åpne galleri. Men naboene stikker kjepper i hjulene for ham.

Naboene har alltid kjørt traktoren sin over tomta som Peder nå har arvet, og det mener de at de har hevd på å fortsette med. Derfor henvender Peder seg til Johan for å få hjelp.

Svante, Fagerviks tørrlagte baker, har til alles overraskelse begynt med stavgang. Mens Hanna, Annikas unge datter, slår opp med Märta.

Om serien
"Livet i Fagervik" er en varm og humørfylt dramaserie som ble en stor suksess på svensk fjernsyn høsten 2008. Handlingen kretser rundt et advokatkontor på et småsted i Sverige.

Hovedpersonene i serien er advokaten Johan (Henrik Johansson) og hans resepsjonist Annika (Maria Sid). Johan vender tilbake til hjemstedet Fagervik på besøk etter endt utdanning, men oppholdet blir lenger enn planlagt når han må overta driften av farens advokatkontor. Her arbeider også Annika, en voksen kvinne med mye livserfaring og menneskekunnskap.

Johan og Annika har vidt forskjellig bakgrunn, men snart finner de hverandre på flere plan. Sammen utgjør de et uglamorøst radarpar som ordner opp i nabokrangler, skilsmissetvister, avsporede utdrikningslag og ungdom på skråplanet.

SVT går våren 2009 i gang med innspillingen av en ny sesong av serien.

Svensk dramaserie i 12 deler (2008)
Originaltittel: Livet i Fagervik
Basert på en idé av Mikael Syrén og Antonia Pyk
Regi: Harald Hamrell, Kjell Sundvall og Mikael Syrén
I rollene bl.a. Henrik Johansson, Maria Sid, Lars Lind, Ing-Marie Carlsson, Leif Andrée, Johannes Wanselow, Nadine Kirschon, Suzanna Dilber, Hanna Alström og Göran Berlander
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900