Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. juli 2001 kl 20.00 Du skal danse mye ...

Samler Nordens beste danseband

I løpet av tre programmer fra Skarphallen i Tromsø presenterer Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson de fremste dansebandene i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Nå kan de som ikke hadde anledning til å være tilstede i Nordens Paris, svinge seg til lystige dansetoner foran tv-skjermen.

Denne gang er det dansegalla-general Rolv-Are Pettersen byr opp over 3.000 mennesker til dans i Tromsø. Publikum får gleden av å bevege dansefoten til Vikingarna, Scandinavia, Tommys og Kandis, som utgjør eliten av danseband i Norden.

Tradisjonen tro er NRK på plass for å lage fjernsyn av begivenheten, og som programledere utgjør veteranen Tore Skoglund og den svenske Ann-Charlotte Andersson et perfekt team.

Selv om Andersson debuterte som programleder på fjernsyn,i "Du skal danse mye", er hun ingen debutant når det gjelder danseband. Hun har tilbrakt flere hundre timer på scenen i dansebandmiljø, som vokalist i det svenske bandet Drifters. Hun har de siste årene satset på en solokarriere. Med glimt i øyet og kassevis med godt humør presenterer de to den ene "kramgoe" låten etter den andre.

Deltakerbandene
Vikingarna trenger ingen nærmere introduksjon etter flere tiår med plateutgivelser og sceneopptredener bak seg. For alle virkelige danseband-fans er de selve symbolet på dansemusikk.

Også Scandinavia har mange trofaste og entusiastiske fans. De er Norges stolthet innen dansebandsjangeren og kommer garantert til å få opp stemningen i hallen.
Mange danseband-tilhengere kjenner også godt til de danske og finske gjestene, henholdsvis Kandis og Tommys. Skulle de være ukjent for deler av publikum, er muligheten til stede for å stifte et nytt og hyggelig bekjentskap i kveld.

Reporter på plass
Seerne får også møte Beate Hårstad Jensen som skal fungere som reporter i hallen, og som skal lete etter intervjuobjekter blant publikum og dansende. Hun har aldri tidligere vært på dansegalla, og gleder seg til å oppleve atmosfæren og entusiasmen hun har hørt om på forhånd.

Egenprodusert underholdning fra NRK Troms
Programledere: Ann-Charlotte Andersson og Tore Skoglund
Prosjektleder: Elin Østraat
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53