Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. oktober 2008 kl 23.20 Nattkino: Et rom med utsikt

Klassisk edvardiansk konflikt

Et rom med utsikt: Lucy (Elaine Cassidy) og kusine/anstand Charlotte (Sophie Thompson) nyter landlige Italia. (Foto: RDF International)
Et rom med utsikt: Lucy (Elaine Cassidy) og kusine/anstand Charlotte (Sophie Thompson) nyter landlige Italia. (Foto: RDF International)
På hvilken måte kan en overklassepike gjøre opprør mot sine konservative foreldre når det gjelder sin egen fremtid? Dette er problemstillingen i filmen Et rom med utsikt, som er basert på en roman fra 1908 av E. M. Forster.

Overklassepiken Lucy Honeychurch og hennes eldre kusine, som også fungerer som anstand, drar på dannelsesreise til Italia. Der møter de mennesker fra alle lag av folket – og Lucy blir forelsket.

Dette passer ikke hennes edvardianske familie, så hun tvinges til å returnere til England for å forlove seg og gifte seg med mannen familien har valgt ut for henne.

Vel tilbake i England nærmer forlovelsen seg med stormskritt, og da Lucy til alt overmål tilfeldig treffer sitt hjertes utvalgte kommer hennes undertrykte følelser til overflaten.

Og hva skal hun gjøre? Bryllupsdatoen er fastsatt, men det er ikke hennes store kjærlighet som kommer til å stå ved hennes side foran alteret … Lucy har sett og opplevd noe annet, så det store spørsmålet er om hun tør ta et annet valg enn det foreldrene hadde planlagt.

Manusforfatter Andrew Davies har i denne filmen ikke holdt seg til Fosters bok, han har faktisk omskrevet slutten. Det er laget flere filmer basert på boken. Godt kjent er James Ivorys versjon fra 1986, med Helena Bonham Carter i hovedrollen som Lucy.

Britisk romantisk drama fra 2007
Originaltittel: A Room With a View
Regi: Nicholas Renton
Produksjon: RDF International
Med Elaine Cassidy, Laurence Fox, Elizabeth McGovern, Timothy Spall, Rafe Spall og Sophie Thompson

Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer