Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 23. desember 2000 kl 22.45 Technoens gudfedre: Underworld

Technoens gudfedre: Underworld


NRK2 lørdag 23. desember kl 22.45
Technoens gudfedre: Underworld

Greatest hits fra Underworld

I begynnelsen av september slapp den britiske technoduoen Underworld liveskiva \"Everything, everything\" og høstet gjennomgående gode kritikker fra både norske og internasjonale kritikere. I kveld viser NRK2 et halvannen times konsertopptak med duoen fra scener i Europa og Japan, der de presenterer sine største hits.

Karl Hyde og Rick Smith startet Underworld allerede i 1988, men de fikk først fart på karrieren da de rekrutterte DJen Darren Emerson på begynnelsen av 90-tallet. Techno er en musikkstil som baserer seg på klipping og liming, og Underworld har gjort stor suksess med sine album der pulserende miks av hektiske beats og repeterende melodilinjer er grunnfjellet.

Anmelder Stein Østbø i VG skriver. \"Ganske snart ble Underworld forløperne for andre techno-rockgrupper. De traff et publikum midt i mellom hardcore klubbfans og et mer normalt publikum. Dette åpnet veien for gode plasseringer på hitlistene, uten at det svekket troverdigheten i undergrunnsmiljøene.\"

Trainspotting
Underworlds foreløpige høydepunkt kom i 1996 med singelen \"Born Slippy\". Den ble også gitt ut på det siste albumet, etter at den hadde fått mye interesse gjennom soundtracket til filmen \"Trainspotting\". Den er også en av låtene seerne garantert vil få med seg under konserten i kveld.

Underworld har fått mye skryt for solid arbeid på sine utgivelser. De makter å overføre både stemningen og atmosfæren fra en konsert til plate. I kveldens opptak garanterer NRK medrivende elektronisk konsertunderholdning du sjelden eller aldri verken har sett eller hørt tidligere.

NRK2 lørdag kl 22.45
Tidligere sendt NRK1 20.10.00

Britisk produksjon
Innkjøpsansvarlig NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15, (niels.bierge@nrk.no)
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
1. Rick Smith utfører programmering og synths i Underworld. (Foto: Kevin Westerberg)
2. Karl Hyde håndterer vokal og gitar i Underworld. (Foto: Kevin Westerberg)