Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. mai 2004 kl 19.55 Tinas mat

Klassisk kafé

Tina Nordström. (Foto: Pelle Lund, Kamerareportage)
Tina Nordström. (Foto: Pelle Lund, Kamerareportage)
I kveldens utgave av "Tinas mat" skal vi besøke en kafé som ikke lar seg påvirke av flyktige trender. Her har menyen vært den samme siden 1950-årene.

Tina Nordström og Tomas Tengby er gjester på en kafé som i et halvt århundre har servert blant annet risvelling og falukorvsmørbrød etter samme oppskrift. Eieren Katarina Hofling forteller om det tradisjonsrike spisestedet.

På tv-kjøkkenet lager Tina cannelloni, sammenrullede lasagnaplater fylt med grønnsaker og skalldyr. Den serveres med en frisk salat, og til dessert blir det pærer kokt i kokosmelk overstrødd med en knasende blanding av sjokolade, havregryn, sukker, kokos og nøtter.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 3
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Tinas oppskrifter på på nrk.no