Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. mars 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Alan i alle kanaler

Alan Partridge (Steve Coogan) som programleder i Radio Norwich. (Foto: BBC)
Alan Partridge (Steve Coogan) som programleder i Radio Norwich. (Foto: BBC)
Sesong 2 med den britiske komikeren Steve Coogan i rollen som tv-kjendisen Alan Partridge står for tur. Den multimediale programlederen med et noe skrudd selvbilde har fortsatt mange jern i ilden.

Han ligger på tredjeplass blant de mest populære stemmene i Radio Norich. På tv-kanalen UK Conquest har han gående en fjernsynslek kalt "Forpostfektning". Og så er Alan akkurat ute med sin første selvbiografi, "Jeg kommer alltid løpende tilbake".

Den ukrainske kvinnen
Nytt om Alan er også at han har fått seg kjæreste, en ukrainsk dame på 33 som bærer navnet Sonja.

Om Alans kompis Michael er det å fortelle at han nå jobber på en BP-stasjon. Alan har også truffet på sin gamle lærer, Frank "den søte" Raphael.

Det var denne læreren som en gang straffet Alan med stokkeslag for å ha spasert omkring med et mannlig kjønnsorgan tegnet bak på genser-ryggen.

Om serien
Komikeren Steve Coogans er her i andre sesong av "Eg er Alan Partridge". Han bor i sitt uferdige hus og kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus i mediene. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Britisk komiserie (1995)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge" (Sesong 2)
Kveldens episode: The Talented Mr. Alan
Produsert av Talkback for BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57