Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. mai 2009 kl 21.10 Hovedscenen: @lice

Krøllalfa på hovedscenen

Adil og Marianne Haugli i
Adil og Marianne Haugli i "@lice". (Foto: Riksteatret/Rikskonsertene)
I Riksteatrets/Rikskonsertenes forestilling @lice møtes dans, musikk, kjærlighet og teknologi i moderne fabelform, med "Dansefeber"-vinneren Adil og dansekunstneren Marianne Haugli som @lice og Amo.

Fjernsynstransmisjonen i Hovedscenen er ved Kjersti Alveberg og Mats Claesson, hvor sistnevnte også har laget lydkulissene til forestillingen.

Pløyer ny mark
Koreografen Kjersti Alveberg har vært en frontfigur på den norske dansescenen i over tretti år. Med "@lice" pløyer hun igjen ny mark, med musikere, dansere og dukkespillere i
levende samspill på scenen, i en ny type helaftens forestilling.

Fra Alice til @lice
-@lice er en nettfabel om vår datastyrte hverdag, sier Alveberg: - Forestillingen er en parafrase over Carrolls "Alice i eventyrland". Alice er blitt voksen og eventyrland er blitt til cyberspace, en verden bak speilet og vår tids største møteplass for ensomme sjeler.

Medforfatter til forestillingen er Stig Bang. Musikk og lyd er Alvebergs viktigste inspirasjonskilde. I @lice har hun med seg Mats Claesson, som har komponert
klanger og stemninger for henne gjennom snart 20 år.

Fabel om virtuell verden
Tormod Lindgrens storslåtte scenografi fremstiller den virtuelle virkeligheten på nettet. Med videokunst og animasjon skaper han magiske rom som understreker og formidler fabelens tematikk.

Musikken til @lice er komponert av Sverre Indris Joner, og sammen med musiker Sissel Vera Pettersen gir han forestillingen et nærværende lydbilde av musikk, effekter og lydrom som er med på å fortelle historien om @lice i dag.

De lekne dukkespillerne Christine Stoesen og Gisle Hass gir magisk liv til blant annet dukkene Miss Mail og Harry Harddisk, og Stoesen gir Lille @lice sjel og stemme i rommet.

Norsk musikkprogram (2009)
Originaltittel: @lice
Produsert av: Mats Claesson og Kjersti Alveberg
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900