Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. august 2003 kl 21.00 Poirot - Hvem skrev til Louise?

Poirot i Bagdad

Hercule Poirot (David Suchet) og hans gode venn og hjelper, kaptein Hastings (Hugh Frasier).
Hercule Poirot (David Suchet) og hans gode venn og hjelper, kaptein Hastings (Hugh Frasier).
Poirot drar til en oldtidsutgravning i Bagdad for å hjelpe en venninne, og ender opp med å løse en og annen mordgåte i sedvanlig stil.

Handlingen utspiller seg i 1936. En gruppe arkeologer, ledet av dr. Eric Leidner, driver med utgravning av en oldtidsby. Da Poirot og hans utmerkede assistent, kaptein Hastings, ankommer, blir en araber funnet myrdet i en av hulene.

Dr. Leidners kone, Louise, er vakker, men nevrotisk. En natt vekkes huset av hennes skrik. Hun har hørt lyder i rommet ved siden av, og sier at hun så en maske utenfor vinduet sitt.

Alle synes det er betryggende at den erfarne detektiven Hercule Poirot er hos dem, men vil han rekke å fange morderen før han slår til igjen?

Vanskelig innspilling
David Suchet som spiller Poirot har sagt at dette var den vanskeligste innspillingen han har vært med på.

- Temperaturen gikk opp til 59 grader, og kostymet mitt består av en tredelt ulldress, lærhansker, en hatt, stiv snipp, tversoversløyfe og full polstring over det hele. Jeg måtte drikke fire liter vann hver dag fordi jeg svettet så mye. Likevel holdt jeg på å besvime flere ganger.

Hel fjernsynsfilm
”Hvem skrev til Louise” ble sist sendt i to deler i påsken. Nå viser NRK2 historien som en hel film. Dette er foreløpig det siste mordmysteriet med Hercule Poirot som NRK har kjøpt inn. I juli i år begynte innspillingen av ytterligere 16 episoder med David Suchet i hovedrollen som Poirot.

Britisk krimserie
Originaltittel: Murder in Mesopotamia
Produksjon: Granada Television
Regi: Tom Clegg
I noen av rollene: David Suchet (Poirot), Hugh Frasier (Hastings), Ron Berglas (Dr. Eric Leidner), Barbara Barnes (Louise Leidner).
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf. 23 04 77 51/93 04 66 97