Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. desember 1998 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)

NRK2 fredag 11. desember kl 21.15
Bokbadet

Debutboka hele verden vil ha
Linn Ullmann ble kalt \"Åttiåras ansikt\" av Newsweek, hun gikk på teaterkurs bare for å oppdage at hun var en elendig skuespiller - og hun begynte å skrive. Debutromanen \"Før du sovner\" er kjøpt inn av rundt 15 land.
Linn Ullmann har i flere år vært kulturjournalist, blant annet i Dagbladet, og hun har aldri lagt skjul på at hun har hatt skjønnlitterære ambisjoner. Hun er faktisk allerede i gang med å skrive en ny bok.

Et hett navn
- Det er selvfølgelig en kommersiell fordel å være datter av Ingmar Bergman og Liv Ullmann, sier forlagsdirektør i Tiden forlag, Per Bangsund. Derfor holder vi full kontroll over hvem vi selger boken til. Vi krever at forlagene skal ha lest boken, og vi velger seriøse forlag, sier Bangsund.
- Jeg leste boken med en viss skepsis, sier forleggeren Annemarie Elkjær, som har kjøpt rettighetene til \"Før du sovner\" i Danmark.
- Det var derfor ekstra gledelig å oppdage at du sitter med en ekte forfatter som kan fortelle en riktig historie. Linn Ullmann er meget original. Hvis man skal sammenligne henne med noen, måtte det være en tidlig Fay Weldon.

- Alle forleggeres drøm
I fjor var det indiske Arundhati Roy som ble forfatteren alle på Frankfurt-messen skulle kjøpe.
I år seiler Linn Ullmann opp som debutanten alle vil ha. Det amerikanske forlaget Viking har betalt 150 000 dollar for rettigheten til \"Før du sovner\". Messeavisen Frankfurter Daily skriver at det tyske forlaget Droemer har betalt én million tyske mark (nesten fem millioner kroner) for boken.
- Jeg vil ikke bekrefte tallene, men det er klart dette er alle forleggeres drøm, sier forlagsdirektør Per Bangsund.
\"Før du sovner\" ble lansert i Norge 23. november i år og er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. I kveld er Linn Ullmann gjest hos bademester Eva Bratholm på Rockefeller i Oslo.
NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/internett)
Linn Ullmann er gjest i Bokbadet.(Foto: Terje Bendiksby, NTB)

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Erik Østby og Rolf Clemens
Programleder Eva Bratholm
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83