Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. januar 2010 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Varmer opp til OL

Fagdommer Arne Scheie, Jonas Osland og Sven Johansen sammen med Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Fagdommer Arne Scheie, Jonas Osland og Sven Johansen sammen med Nadia Hasnaoui. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er ikke mange ukene til OL-ilden tennes i Vancouver, og i kveld får vi møte to menn som kan ufattelig mye om De olympiske vinterlekene.

Sven Johansen er 62 år gammel, er pensjonist og bor på Eidsvoll. Han ble opptatt av vinterlekene da de ble arrangert i Oslo i 1952.

Jonas Osland kommer fra Jæren og er 26 år gammel. Han ble ferdig med studier i samfunnsøkonomi i fjor og jobber i Bergen. Han har hatt stor interesse for skisport siden han var liten.

Tv-sportens nestor, Arne Scheie, er fagdommer.

Om serien
"Kvitt eller dobbelt" er den eldste, men også den desidert mest populære kunnskapskonkurransen på TV. Programmet ble første gang sendt på NRK 26. August 1961, bare ett år etter at kanalen hadde startet med regulære sendinger.

I år er den yngste deltakeren 10 år og den eldste 77. Det blir også en god variasjon i temaene. De kunnskapsrike nordmennene skal opp i: "Star Wars", Queen, slanger, Nelson Mandela, Knut Hamsun, berg- og dalbaner, Charlie Chaplin, Liverpool FC, "Twilight", Madonna, 2. verdenskrig i Norge, Metallica, norsk jernbanehistorie, Vinter-OL, Volvo, "Asterix", norske kommunevåpen og Tour de France.

Det blir fem programmer før jul og fire programmer etter nyttår. Programleder er Nadia Hasnaoui. Hoveddommer er Merete Smith.

Egenprodusert underholdning
NRK Underholdning 2009
Prosjektleder:Skjalg Solstad
Programleder: Nadia Hasnaoui
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice