Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. mars 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Endelig et avkom for Soames

Irene (Gina McKee) blir endelig skilt fra Soames. (Foto: Granada Television)
Irene (Gina McKee) blir endelig skilt fra Soames. (Foto: Granada Television)
Det blir en hendelsesrik og avgjørende episode i Forsytesagaen i kveld. Nye forhold oppstår og andre forhold tåler endelig dagens lys. Etter mye om og men, og under dramatiske omstendigheter, får Soames omsider et etterlengtet barn. Blir det en sønn, slik han aller mest ønsker seg?

Soames oppsøker Jolyon i Robin Hill mens Irene er på besøk, og etter en følelsesladet konfrontasjon, der de viser sin kjærlighet foran øynene på Soames, får han tvunget gjennom sin vilje. Han skal nå skilles fra Irene.

Neste punkt på Soames' agenda er å gifte seg med Annette, slik at hun kan gi ham barnet han lengter etter. Annette får en alt annet enn hjertelig velkomst av resten av familien Forsyte. Vil hun bli mer akseptert hvis hun føder Soames en sønn?

Svangerskapet er problematisk, og legene frykter at ikke både mor og barn vil overleve fødselen. Soames må dermed ta en vanskelig avgjørelse. Midt oppi det hele ligger faren, Jolyon senior, for døden. Blir det for mye for den tøffe forretningsmannen Soames Forsyte?

Krigen krever liv
I forrige episode så vi at Val Dartie og Jolly Forsyte vervet seg i hæren. Nå vil Holly også verve seg fordi hun føler det er hennes feil at guttene er der. Jolyon junior har dermed alle sine barn i det militære. Dessverre er det en av dem som ikke kommer tilbake.

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte jr), Amanda Ooms (Helene), Gillian Kearney (June Forsyte), Corin Redgrave (Jolyon Forsyte sr).

Øvrige roller, blant andre: Jenifer Armitage, Ann Bell, John Carlisle, Wendy Craig, Joanna David, Amanda Root, Toby Hadoke, Alistair Petrie.