Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. august 2006 kl 19.55 Livet på kjøpesenteret

Livet på kjøpesenteret


Skaperne av tv-suksessene "Campingliv" og "Sydenliv" er tilbake med en ny serie, denne gang fra et kjøpesenter. I åtte episoder får vi ta del i hverdagen til et knippe ansatte på Strømmen Storsenter.

Rune Obrestad og Erland Øverby har tidligere gjort stor suksess med sine serier om livet på Larkollen camping og på Gran Canaria. Sistnevnte, "Sydenliv", ble sendt høsten 2002 og var en seermagnet. På det meste så 800 000 på serien. De to står også bak dokumentarserien "Vi er Vål’enga" som i likhet med "Campingliv" vant Gullruten i kategorien beste doku-såpe.

Denne gangen har Obrestad og Øverby tilbrakt mye tid blant de ansatte på Strømmen Storsenter. Storsenteret er Romerikes best besøkte turistattraksjon hvor det arbeider ca. 1 100 heltids- og deltidsansatte.

I høst skal vi bli nærmere kjent med ni av de ansatte. Vi følger dem tett i deres daglige gjøremål, og vil se at hverdagen byr på både utfordringer og gleder.

Disse følger vi:
Per Kristian Trøen, senterleder
Lise Sølvberg, daglig leder på Dressmann
Atief Nabil Uddin, sjefsassistent på Burger King
Steinar Vadla Risa, butikkdetektiv
Nina I. Larsen, daglig leder i Livs butikk
Bayram Tuncar, Innehaver Rockopop
Kristian Ruud, Securitasvakt
Ole Herredsvela, driftsleder
Tormod og Anita Johansen, innehavere av kafeen Mersmak

Første episode
Senterleder Per Kristian ønsker velkommen til storsenteret og det han definerer som en daglig teaterforestilling.

Blant aktørene er Lise. Hun er daglig leder for Dressmann og svært opptatt av resultater. Dressmann på Strømmen Storsenter er blant de beste i landet, mye takket være Lises iherdige innsats. Men vinnerinstinktet har kostet, og i førjulsrushet merker Lise at hun må ta bedre vare på seg selv.

På Burger King jobber Atief som sjefsassistent. Atiefs største drøm er å starte en egen restaurant. Foreløpig føler han seg ikke moden nok til ansvaret, og trives godt med å være småsjef for 20 yngre medarbeidere.

Nytt konespt
Vi møter også Tormod og Anita som driver tacorestauranten Santa Fe. De er blitt kalt inn til møte av senterleder Per Kristian som ønsker å diskutere nye løsninger. Muligens er det å drive tacorestaurant blitt gammeldags? Per Kristian ønsker seg i hvert fall en "venninnekafé" på storsenteret og håper Tormod og Anita vil være med på en slik endring.

I tillegg møter vi Nina som driver hobbybutikk sammen med sin mor og far, Bayram som har en butikk med det meste og butikkdetektiven Steinar.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av: Storyteller film og TV-produksjon
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900