Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. november 2001 kl 00.00 Forfall

Kristopher Schau forfaller

Kristopher Schau skal forfalle mest mulig på en uke. (Foto: Fruitcake Oslo)
Kristopher Schau skal forfalle mest mulig på en uke. (Foto: Fruitcake Oslo)
Hvor mye kan et menneske forfalle i løpet av en uke? Kristopher Schau isoleres i et laboratorium på Karl Johansgate 2.-9. november. Her utsettes han for en rekke medisinske forsøk. Frivillig og under streng kontroll.

Forfall er et medisinsk forskningseksperiment. I en uke befinner Kristopher Schau seg i et lukket laboratorium hvor han utsetter seg for en serie medisinske forsøk. Målet med eksperimentet er å finne ut hvor mye det er mulig for et menneske å forfalle i løpet av en uke. Fysisk. Mentalt. Sosialt. Kulturelt.

Laboratoriet befinner seg i Karl Johansgate, i et ombygget utstillingsvindu. Dette gjør det mulig for folk i gata å følge Forfall dag for dag, time for time, minutt for minutt. Svært få mennesker vil få adgang til det strengt isolerte laboratoriet. Unntakene er legen, sykepleieren og Kristophers bror og Karate-kollega, Aleksander Schau.

Det er imidlertid mulig for interesserte som befinner seg andre steder, å følge eksperimentet 24 timer i døgnet i flere kanaler. Petres Karate har direktesendinger fra laboratoriet klokka 16-18 som vanlig. NRK2 sender en halvtime Forfall ved midnatt hver kveld hele uka.

Upunkt streamer video kontinuerlig fra minst to kameraer under eksperimentuka. Eksperimentet starter fredag 2. november og avsluttes uka etter.

Alle som følger forskningseksperimentet har anledning til å påvirke Forfall i flere kanaler. Mer info om SMS, spill, chat og avstemninger på Upunkt.


Prosjektleder og pressekontakt: Anne Halvorsen, NRK Futurum, mobil 900 51 007

Bilde (to motiv)
Kristopher Schau skal forfalle mest mulig på en uke. (Foto: Fruitcake Oslo)