Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. juni 2005 kl 00.00 Mongoland

Norsk romantisk komedie

Kristoffer (Kristoffer Joner) blir borte for kjæresten Pia.
Kristoffer (Kristoffer Joner) blir borte for kjæresten Pia.
Det er kvelden før lille julaften. Pia kommer hjem til jul etter å ha vært ute og reist i England et halvt år. Målet er å finne Kristoffer, kjæresten som skulle ha vært med på reisen, men som sviktet i siste liten. Å finne ham blir mer komplisert enn hun hadde trodd.

Underveis, mens hun leter etter Kristoffer, treffer Pia på flere mer eller mindre misfornøyde og desillusjonerte personer: Vegar, Pias gamle bestekompis, søvnløs og frustrert over en innbilt fysisk skavank, rap-artisten Gary som er skuffet over manglende problemer å rappe om, den britiske oljearbeideren Wayne som har et desillusjonert syn på kjærligheten, og rockeartisten Stian som jobber på gartneri fordi platekontrakten gikk fløyten. I tillegg møter Pia en prinsippfast taxi-sjåfør.

Midt i alt dette dukker nissen opp, og ting begynner å skje…

Noen av skuespillerne
Pia Tjelta (Pia) har erfaring fra teater både i Sverige og Norge, og har spilt i flere kortfilmer. Da "Mongoland" ble spilt inn, gikk hun på Teaterhøgskolen i Norge.

Vegar Hoel (Vegar) ble fremhevet som et stort talent etter sin innsats i både "Før solen står opp" og "Benny". Han har også spilt i en rekke kortfilmer.

Kristoffer Joner (Kristoffer) har høstet glimrende kritikker for sin rolle i "Detektor" og ikke minst "Himmelfall". Han spilte også i den norske tv-serien "Offshore".

Godt mottatt
Da gjengen fra Stavanger satte i gang med å filme "Mongoland", var det uten statsstøtte, og på solide porsjoner idealisme og entusiasme. Filmen ble en suksess – lovprist av så vel publikum som kritikere. Pressen mente blant annet: "Pur lykke…Mongoland er et mirakel, en sprell levende, vidunderlig, varm og drivende intelligent film" (Brita Møystad Engseth, Filmredaksjonen NRK), "Ren filmfryd…dette er morsomt" (Aftenposten) og "Artig historie, fin humor og bra skuespillere" (TV2).

Norsk spillefilm fra 2001
Regi Arild Østin Ommundsen
I rollene Pia Tjelta, Kristoffer Joner og Vegar Hoel
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83