Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. februar 2012 kl 19.45 Underveis

Savner pappa hver dag


I årets første "Underveis" forteller Jesper Mathisen om sorgen etter at hans fotballpappa Svein døde av kreft.

Jesper har valgt å være åpen om sin store sorg. I november presenterte han boka "Pappas siste kamp", hvor han skriver om dagene og følelsene etter at han fikk beskjed om at faren var dødssyk. Han har fått mange tilbakemeldinger fra andre i samme situasjon etter at boka kom, som opplever at det Jesper har skrevet, har hjulpet dem.

Sterkt forhold
Jesper hadde et helt spesielt forhold til pappa Svein. De var begge fotballspillere, de spilte begge for Start – og det var Svein som hjalp Jesper bort fra nettgambling. I "Underveis" viser han unike videoklipp fra barndommen, hvor de to sparker fotball sammen. Han forteller også om det sterke øyeblikket da han så sin far død, og om talen han holdt i begravelsen.

Bortgjemt tema
Psykolog og 1. amanuensis Trude Reinfjell er denne ukens gjest i studio hos programleder Henriette Louise Krogness. Hun mener det er viktig å sørge på sin måte, og forteller at fagfolk mer og mer har gått bort fra at sorgen går i bestemte faser. Psykologen forteller at sorg fremdeles er et bortgjemt tema, og det er flott at noen kan være så ærlig

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Dette kan like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram.
Produsert av NRK (2011).
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info nrk.no , tlf: 815 65 900