Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 3. juli 2011 kl 19.30 Solgt!

Hva koster en holme?


Drømmer du om en egen holme på Sørlandet? Svaret på hva det koster får du når NRK i kveld sparker i gang en ny sesong med boligprogrammet "Solgt". I sesongpremieren er det meglere fra Oslo og Moss som skal tippe boligpriser på Sørlandet.

Kristiansand er for mange en typisk sommerby. I dag bor det ca 80.000 i sørlandsbyen som ble stiftet av Kristian IV i 1641. Det er her vi finner de to første eiendommene våre meglere skal prøve å tippe pris på.

Sørlandshus
Det første er et typisk hvitt og sjarmerende sørlandshus. Mens det andre huset er en arkitektegnet funkisperle på en av Kristiansands mest attraktive tomter. Boligen har hele 150 kvadratmeter terrasse. I tillegg skal lagene tippe pris på en holme på 3, 5 mål midt i innseilingen til Arendal.

Uten hjelpemiddel
Meglerne aner ikke hvor de skal og blir fratatt både mobiltelefon, statistikk og takst, som blir benyttet når de fastsetter pris i sitt hjemmeområde. -Det er veldig uvant for en kontrollfreak som meg, men det er en nyttig opplevelse og veldig spennende, konkluderer Kristin Sundling som til vanlig jobber ved Terra Eigendomsmegling i Moss.

Like dyrt som i Oslo?
Kristin Sundling stiller sammen med kollega Eirik Reinnel frå Terra Eigendomsmegling i Moss. De møter Karianne Amlie og Pål Bråten fra Aktiv Eigendomsmegling i Oslo. -Noen av de feteste eiendommene har nok like høy kvadratmeterpris som i Oslo, men det er ikke lett, sukker Karianne Amlie, som vet veldig lite om boligpriser på Sørlandet.

Spriker med åtte millioner
Den største utfordringen møter derimot meglerne da vi tar dem med til finaleobjektet som er en hel holme med ærverdig murhus midt i innseglingen til Arendal. -Jeg har aldri solgt en holme før. Hva kan en holme være verdt? spør Eirik Reinnel seg undrende i det finaleobjektet blir presentert for ham.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang i vår og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent. I høstsesongen er det de seks norske stedene, Kristiansand, Fredrikstad, Oslo, Trondheim, Stavanger og Fetsund, som stiller med solgte objekt. Meglerne må gjette til hvilken pris. I år som i fjor er det Frode Søreide som er programleder i denne serien.

Søreide er 31 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent og ved NRK sine distriktskontor. De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide, 23 04 61 59/900 42 225
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900