Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. juli 2007 kl 21.20 Niern: Jurassic Park

Dinosaurene kommer

Hei, jeg heter Dino…(Foto: Universal)
Hei, jeg heter Dino…(Foto: Universal)
Dr. Alan Grant og dr. Ellie Sattler er invitert av den eksentriske millionæren John Hammond til å være de første gjestene i den nye fornøyelsesparken sin på en øy utenfor Costa Rica. Ved hjelp av DNA-kloning har Hammond klart å skape levende forhistoriske dinosaurer på øya.

I den nye parken, Jurassic Park, har han bygd en enorm bygning som huser alle slags dinosaurer, inkludert Tyrannosaurus Rex. Sammen med den kyniske vitenskapsmannen Ian Malcolm, som er besatt av teorien om kaos, og Hammonds to barnebarn blir de sendt på en tur rundt i parken i datakontrollerte biler.

Men en tropisk storm herjer øya, og det elektriske systemet svikter. En skruppelløs medarbeider ser sitt snitt til å smugle dinosaur-fostre ut av parken, og resultatet er rasende dinosaurer ute av kontroll. Grant gjør alt han kan for å bringe barna i sikkerhet, mens gruppen er angrepet av de gigantiske menneskeetende monstrene.

Om filmen
"Jurassic Park" er en av de mest markante filmene når det gjelder spesialeffekter tidlig på 90-tallet. Med digitale dinosaurer fra George Lucas’ Industrial Light and Magic, sørget filmen for sommer-grøsseren for en ny generasjon kinogjengere.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction (1993)
Originaltittel: "Jurassic Park"
Med Sam Neill (Alan Grant), Laura Dern (Ellie Sattler), Jeff Goldblum (Ian Malcolm) og Richard Attenborough (John Hammond)
Regi: Steven Spielberg
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78