Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. mars 2003 kl 19.55 Med sjel og særpreg: Tone og Camilla-damene

En geskjeftig dame

Camilla-sjef Tone Moksnes i sitt utendørssekretariat med programleder Andreas Lunnan på besøk. (NRK-foto)
Camilla-sjef Tone Moksnes i sitt utendørssekretariat med programleder Andreas Lunnan på besøk. (NRK-foto)
Tone Moksnes har tråkket opp en sti etter Camilla Collett ved å etablere en litteratur/kulturhistorisk forening for kvinner. Her inviterer hun jevnlig til møte med spennende forfattere, skuespillere og andre kunstnere.

Tone Moksnes arrangerer reiser og utflukter til interessante kultursteder i inn- og utland, hun legger opp til konserter og samordner besøk ved teatre og andre aktuelle institusjoner. Over et halvt tusen engasjerte kvinner er å finne på medlemslisten, og på sin tilsendte aktivitetsliste inviteres de gjerne til 35-40 forskjellige arrangementer i løpet av året.

Politi og bokhandler
Tone Moksnes har politiutdannelse og lang fartstid som lovens håndhever. Hun har vært selger og bokhandler, men driver nå Camilla-foreningen som heltidsgeskjeft. Prosjektet administreres fra hennes ganske så spesielle arnested ved Glommas bredd i Askim: En rødmalt hytte som er løftet opp på pæler for å skånes for vårflommene som velter inn over den idylliske eiendommer.

- Interessen for bok, skrive- og scenekunst er gledelig stor i dette landet, og det er en fest og fornøyelse å få mulighet til organisere den virksomheten jeg driver med, bedyrer Tone Moksnes, som trekkes foran kamera hos Andreas Lunnan i første program av vårens innslag i serien "Med sjel og særpreg". - Det finnes ikke så mange fora for nær kontakt mellom kunstnere og publikum, - derfor er det et privilegium å få lov til å drive denne virksomheten.

Egenprodusert portrett NRK/Tyholt
Programleder: Andreas Lunnan
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 / 907 75 758