Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. november 2001 kl 21.15 Niern: Kissed - en uvanlig kjærlighet

Sex i dødens rom


"Kissed" er en tankevekkende og provoserende film om en ung, nekrofil kvinne som beveger seg innenfor et univers som virker frastøtende og skremmende på vanlige mennesker. Hun utforsker tilværelsens yttergrenser der krysningspunktet mellom kjærlighet, sex og død er i sentrum.

Som barn er Sandra Larson (Natasha Morley) en snodig pike med en intens interesse for døden. Hun tilbringer barndommen med å utføre rituelle begravelser for døde smådyr som hun først "koser" med. Dette gir henne selvfølgelig problemer, og hun mister sin eneste venninne.

Etter å ha kommet i puberteten, føler Sandra for første gang seksuell opphisselse i forbindelse med en av disse begravelsesseremonieneSom voksen (spilles av Molly Parker) får hun jobb i et begravelsesbyrå. Der får hun mulighet til å utforske sitt begjær for unge, døde menn og får fritt utløp for sine behov.

Levende og døde
Men alt forandrer seg når Sandra treffer medisinerstudenten Matt (Peter Outerbridge), som hun forelsker seg i og forteller sin hemmelighet til. Matt er også fascinert av døden, men på en helt annen måte enn Sandra. Matts følelser for Sandra leder ham inn i et farlig spill, mens Sandra slites mellom det konvensjonelle forholdet til Matt på den ene siden, og sin nekrofile legning på den andre.

Spillefilmdebut
"Kissed" var kanadiske Lynne Stopkewitchs spillefilmdebut og hadde premiere på den internasjonale filmfestivalen i Toronto i 1996. Filmen ble vist på norske kinoer i 1998. "I dette stilfulle dramaet behandles det delikate temaet nekrofili på en direkte og likevel nesten diskret måte," skrev Aftenpostens anmelder.

Anbefalt aldersgrense: 18 år

Kanadisk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Kissed
Regi: Lynne Stopkewitch
I hovedrollene: Molly Parker og Peter Outerbridge
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Som voksen får Sandra (Molly Parker) jobb i et begravelsesbyrå. Det gir henne adgang til det lokale likhuset hvor hun får mulighet til å utforske sitt begjær for unge døde menn.