Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. desember 1999 kl 21.15 Absolutt Walkabout

Absolutt Walkabout (ttv)


NRK1 søndag 12. desember kl 21.15
Absolutt Walkabout

Det du ikke fikk se - og litt til

Nils & Ronny gjorde stor suksess med sin spesielle opplevelsesserie \"Walkabout\" våren 1999. I kveld får du de beste klippene, situasjonene du ikke fikk se og litt til.
Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen reiste til ulike land for å møte folk. De utsatte seg for situasjoner og tok alt på sparket. Og det skjedde mye. Alt fra arrestasjon i Texas til villsvinjakt i Zimbabwe. Situasjonene fanget de selv med små digitale kameraer. Dermed ble \"Walkabout\" en spennende sjangerblanding av reiseskildring, roadmovie, dokumentar, fiksjon og humor. Det er et nytt og friskt underholdningskonsept som våger å kombinere slagferdig humor og fornøyelige opplevelser med det dypeste alvor. De to reiste uten kamerafolk, lyd og lys, uten produksjonsassistenter og uten å ha gjort noe særlig research.
Mange scener slapp ikke til på den endelige filmrullen i redigeringssuiten. Morsomme, ville og gale scener fra Cuba, Skottland, Zimbabwe og Texas.

Om Ronny Kristoffersen (32)
Har studert ved Trondheim Økonomiske Høyskole og ved Institutt for Drama, Film & Teater, Universitetet i Trondheim. Bodd og arbeidet i Kina og Hong Kong (bl.a. sammen med Anne Grosvold for NRK). Har arbeidet mye med dokumentar, bl.a. \"Vietnam Vågner\" (DR), \"Med Norge som venterom\" (NRK) og \"Jeg elsker hvem jeg vil\" (NRK, sendt i SVT og DR). De to sistnevnte ble nominert til henholdsvis \"Gullruten\" (beste dokumentar 1996) og \"Amanda\" (co-regi 1997) samt \"Gullruten\" (beste holdningsskapende film). Startet \"Nils & Ronny\" vinteren 1998 sammen med Nils Henrik Wærstad. Foruten å være makkeren til Nils foran kameraet, har han hovedansvaret for \"Walkabout\"-serien med en multirolle som regissør, fotograf og prosjektleder.

Om Nils Henrik Wærstad (34)
Utdannet kjemiingeniør, jobbet i radio, vært programsjef i DagTV og tv- fotograf i NRK, før han startet selskapet \"Nils & Ronny\". Nils har mange rare tanker i hodet som nå og da faller ut på et papir til mulig bruk i et tv- program. For øvrig er han for tiden produsent for et par dokumentarfilmer og et større animasjonsprosjekt. Nils er kreativ, morsom og smågal og den som figurer mest foran kamera i \"Walkabout\". Han er ansvarlig for research og administrasjon, i tillegg til delregi og foto.

NRK1 søndag kl. 21.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Nils & Ronny dro på \"Walkabout\" for NRK. (NRK-foto: Ole Kaland)

2. Gale gutter på tur i \"Walkabout\". (NRK- foto: Ole Kaland)

En samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og Nils & Ronny AS
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Prosjektleder: Ivar Ragne Jenssen