Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juni 1999 kl 23.05 Underholdning for alle penga

Underholdning for alle penga (t)


NRK1 onsdag 30. juni kl 23.05
Underholdning for alle penga (1:6)

Om penger og berømmelse

BBC har gått film- og tv-industrien etter i sømmene, og i kveldens utgave er det Hollywoods stjerner og deres astronomiske honorarer som dokumenteres. Medvirkende filmkjendiser er blant andre Bruce Willis, Tom Hanks og John Travolta.
Stjernene er motoren i Hollywoods underholdningsindustri, og det blir aldri nok av dem. Filmstjernene holder de astronomiske produksjonsbudsjettene ved like, og de heteste navnene får svimlende 20 millioner dollar pr. film.
Dette er dilemmaet filmbransjen er fanget i: De har ikke råd til å ha så dyre stjerner og de har ikke råd til ikke å ha dem. Men Tom Cruise kan ikke spille i hver eneste film, så talentspeidere er stadig på jakt etter en ny Tom Cruise, en ny Keanu Reeves eller en ny Sharon Stone.
Ivrige unge skuespillere, som kanskje kan bli Johnny Depp- eller Winona Ryder-typer, strømmer til studioene i håp om å bli \"den neste\".

En pakt med djevelen
Steget fra anonymitet til Holywoods stråleglans er en pakt med djevelen. Du får rikdom og berømmelse, men du betaler med privatlivet ditt.
Agenter, advokater, stylister og paparazzier er stadig til stede ved filmstjernenes vannhull. Bruce Willis og Faye Dunaway husker nøyaktig når det anonyme livet tok slutt. Kevin Costner, Carrie Fishcr, Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock og Pierce Brosnan har også noe å fortelle om berømmelsens pris.
Winona Ryder: - Jeg visste ikke at de allerede var på jakt etter en ny meg. Nå er jeg virkelig nervøs!
Johnny Depp: - Jeg vil be om unnskyldning til alle som blir kalt \"den nye Johnny Depp\", for det er en forferdelig byrde å legge på noen.

NRK1 fredag kl 23.05
Tidligere sendt 19.2.99

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/internett)
Bruce Willis jages av fansen.

Julia Roberts. Mørke solbriller hjelper ikke stort...

Britisk serie
Produksjon: BBC
Originaltittel: Entertainment Biz
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83