Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. januar 2001 kl 19.30 Autofil

Autofil (ttv)

NRK2 tirsdag 23. januar kl 19.30
Autofil

Full tenning for Autofil

Jan Erik Larssen dynges ned av post fra entusiastiske seere etter tre utgaver av Autofil. For programmet slår an. - Å være Autofil er som en seksuell legning, med dragning mot alt som handler om og drives av en motor, sier programlederen som har \"machobiler\" på menyen i kveldens program.

Jan Erik Larssen, som vokste opp med onkler som drev bilbutikk, har alltid vært opptatt av motor.

- På gutterommet mitt hang det bilplakater, ikke plakater av utfordrende damer. På bygda hvor jeg vokste opp, er det nok slik at bilen er et av de fremste statussymbolene for folk flest, sier Larssen, som sitter med 137 ubesvarte henvendelser bare på en dag i postkassen sin.

- En av årsakene til at folk får full tenning på Autofil, skyldes nok at programmet er mat for sulteforede bilentusiaster. I Norge har staten lært oss at vi skal ha dårlig samvittighet for å sette oss inn bak et ratt. Vi er lært opp til å mene at bil er et nødvendig og negativt onde. Dessuten skal alle ha dårlig samvittighet for ikke å kjøre kollektivt. Autofil er faktisk det første bilprogrammet på tv som snakker om gleden og entusiasmen ved å være opptatt av motor og bil.

Mer fart og spenning
Autofil slår særlig godt an blant menn i 20-40 årene. Det andre programmet halte i land 146.000 seere, og drar markedsandelene i prime-time oppover for NRK2. Seere som ikke får inn NRK2, fortviler allerede. Men Autofil skal sendes også i NRK1 med oppstart 22. februar.

Jan Erik Larsen lover mer fart og spenning i programmene utover vinteren og våren. Han farter rundt i en tanks på 37 tonn, kjører scooter og båt.

- Kort sagt, alt som dreier seg om motor gir meg full tenning, sier han.
- Og din egen bildrøm?
- Den ene bilen finnes ikke som kan oppfylle min bildrøm. Da må det minst ti forskjellige biler til, sier Jan Erik Larsen.

Machobiler på Rudskogen
Kveldens program foregår på Rudskogen, hvor Jan Erik Larsen gir seg macho-bilene i vold. Testingen finner sted på en lukket bane av sikkerhetshensyn. Her får Honda Accord, Volvo T4, Subaru Impreza Turbo og Audi S6 gjennomgå. Dessuten tester Jan Erik en Seat. Lars Ola Sandlien, motorjournalist fra Mortensens forlag, programlederens gjest.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Jan Erik Larssen
Prosjektleder Axel Hveding
Pressekontakt Inger Larsen,tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)