Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. februar 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: "Nymalt"

Fredrikssons fabrikk: \"Nymalt\" (ttv)

NRK1 lørdag 10. februar kl 19.55
Fredrikssons fabrikk (6)
Nymalt

Ordrestans på fabrikken

Det hører så avgjort med til sjeldenhetene at de ansatte på Fredriksson Fashion er ? jour med produksjonen. Stor er derfor deres forundring når de konstaterer at de er ferdige med alle bestillinger.

Forklaringen er simpelthen at fabrikken ikke har fått noen nye ordrer. Høye lønninger og ditto priser, leveringsforsinkelser og plagg tilgriset av matrester og leppestift har gjort sitt, og resultatet er full stans i produksjonen.

Energioverskuddet hos de ansatte er jo normalt ikke påfallende, men snart begynner den totale uvirksomheten å gå dem på nervene. Noe må de finne på å gjøre. Og hva er da mer naturlig enn å gi pauserommet en hardt tiltrengt opprustning?

Om serien
Over ti år er gått siden\" Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har blitt fulgt av over en million seere og hatt en markedsandel på rundt 70 prosent. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en gjennomsnittlig rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Det er de tidligste episodene fra 1990 som nå sendes om igjen, senere får vi også se avsnittene fra 1992 og 1993. I alt står 16 episoder på sendeplanen denne sesongen fram til midten av april.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i sin konfeksjonsfabrikk ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Også hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt, mens fru Fredriksson (Birgitta Andersson) legger seg opp i driften uten å oppnå de store resultatene.

NRK1 lørdag kl 19.55
Sendt i 1990 og 1993

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit- Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen, Aud Schønemann og Birgitta Andersson
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)
Bilde
Direktør Fredriksson forklarer de ansatte at det er slutt på ordrene til Fredriksson Fashion. (NRK-foto: Ole Kaland)