Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. september 2013 kl 04.20 Afrika

Regnskogen i Kongo


I denne tredje episoden får vi blant annet innblikk i hva som egentlig skjer om natten i Afrikas hjerte - regnskogen.

Regnskogen i Kongo er selve hjertet i Afrika, et pulserende og dynamisk område fullt av liv. For alle levende vesner fra den dypeste skogen til kysten ved Atlanterhavet er det kun én ting som gjelder: å finne plass på et overfylt område.

Sjimpanser stjeler honning fra hardtarbeidende bier ved å smadre bikubene med trestokker. Fuglearten Picathartes Oreas representerer det hemmelige og eldgamle ved regnskogen – de skallede hodene likner marsipanklumper, og fugleungene deres likner på små rare dinosaurer.

Når mørket faller på, endres atmosfæren. Ved bruk av teknologiske hjelpemidler får vi se at skogen også lyser og yrer av liv i mørket. Bittesmå frosker kjemper for tilværelsen ved bruk av kung-fu, og gjemmer eggene sine i gresset. Store elefantflokker samles på mystiske steder for å sosialisere seg i natten, og de tre tonns tunge titanoksene braker sammen i brutale sammenstøt som går ut over både trærne og dyrene i nærheten.

Her i Kongo må alle levende vesner være forberedt på å forsvare seg selv og sine veier gjennom den enorme skogen.

Om serien
Ingen andre steder i verden kan vi oppleve så mange ulike ville dyr i ørkenene, på savannene og i de dype regnskogene som i Afrika. David Attenborough tar oss med på en ekstraordinær reise gjennom det spennende og mangfoldige afrikanske kontinentet.

Naturserie i 5 deler
En samproduksjon av BBC/Discovery Channel/CCTV9/France Televisions (2012)
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 41506747
TV- seere kan ta kontakt med Publikumsservice