Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. februar 2011 kl 22.20 Migrapolis: Den store folkefesten

Stort VM-engasjement


Vil ski-VM klare å engasjere minoritetsbefolkningen, slik de har satt seg som mål? Migrapolis møter en som skal jobbe som frivillig, en som skal heie på sin landsmann og mannen som har ansvaret for at arrangementet går knirkefritt.

Fredrick Otieno Makosir er sportsinteressert, og skisport er intet unntak. Hans afrikanske venner skjønner ikke særlig mye av engasjementet for vinteridrett som det nye landet har fått ham til å dyrke. Det er ikke alltid lett å være fra en nasjon der skisporten er marginal.

Men Fredrick gleder seg til ski-VM. Han skal opp i løypa og heie på sin store helt og landsmann Philip Boit. Migrapolis fikset et møte mellom de to i marka ved Rødtvet der Boit lader opp til VM.

Frivillig
Dilek Ayhan er et organisasjonsmenneske og har en egen evne til å være der det skjer. I fjor klarte hun å lure til seg en klem av Barack Obama under en kongress i USA. Nå skal Dilek være frivillig under VM på ski og skal ta imot utenlandske delegasjoner som kommer til Holmenkollen. Hun liker følelsen av at alle står på for fullt for å få til et best mulig arrangement. I skisporet dukker også Vegard Ulvang opp og avslører at han er flerkulturell. Men blir det noen klem på Dilek?

Arrangementsansvarlig
Hvis noe går galt under VM, er det antageligvis Roy Evensen som får telefonen. Han er arrangementsansvarlig og har en lang liste over områder han skal ivareta: transport, vakthold, akkreditering og IKT. Han kan ikke ha anlegg for nerver med andre ord. Så har også Roy bakgrunn fra militæret. Han mener forskjellen på å lede folk i militæret og i et VM ikke er så stor, det handler om å få alle til å trekke i samme retning, jobbe mot det samme målet – nemlig en fantastisk folkefest.

Egenproduksjon (2010)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900

Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis